Veluddannet, lokal arbejdsstyrke

Veluddannet, lokal arbejdsstyrke

Initiativer og indsatsområder

Initiativer vi arbejder med

Vi arbejder med initiativer der sigter mod en veluddannet lokal arbejdsstyrke, som er helt afgørende for at kunne fastholde nuværende arbejdspladser og virksomheder i vores område. Vi har et tæt samarbejde med de lokale og videregående uddannelsesinstitutioner i den syddanske region der arbejder med forskellige initiativer i forhold til virksomhederne i Tønder området.

Indsatsområder:

 • Ungijob.dk portal er søsat som et bindeled mellem ledige elevpladser i virksomhederne og de unge. Portalen er et online mødested for unge og virksomheder, som skaber et overblik over hvilke konkrete elevpladser der er til rådighed og gør det nemmere for de unge at byde ind og hvor virksomhederne får ansat elever. Se mere under Ung i job
 • Tønder Erhvervsråd arbejder Grænseoverskridende og med internationalt udsyn for og med virksomhederne i Tønder området. Mobilisering af det grænseoverskridende arbejdstager potentiale med bosætning og vejledning handler om fx ekskursioner med universitetsstuderende til relevante virksomheder i vores område og forbedre lærlinge og elever på det grænseoverskridende arbejdsmarked ved vestkysten. Tiltrækning af internationale faglærte til relevante større virksomheder.
 • Fastlægge og gennemføre konkrete aktiviteter der binder industrien og virksomhederne sammen som projekt- og opgaveløsning, brobygning og praktik.
 • Skabe sammenhæng mellem voksen – og efteruddannelsesinstitutioner og lokal erhvervsudvikling.
 • Praktikaftaler med studerende fra de videregående uddannelser i vores region; SDU, IBA, EASV, og Maskinmesterskolen. Formålet er at vi skal øge mængde af praktikaftaler i Tønder kommune. Vi forventer at lave aftaler med 6 studerende i år. Aftalerne er en del af fastlagte samarbejdsaftaler.
 • Styrke samarbejdet mellem virksomheder og Børn og Skole for at få unge til at vælge erhvervsuddannelser.
 • Ung i job

  Det er nu blevet meget nemmere for både unge og virksomheder i Tønder Kommune at finde hinanden. Online portalen Ungijob.dk er siden, hvor unge, der søger fritidsjob, lære- eller elevpladser, får overblik over virksomheder i hele kommunen.

  Læs mere her.

 • Datamatikeruddannelse i Tønder

  I 2022 kan man uddanne sig til datamatiker i Tønder. I august starter det første hold op på Campus Tønder, hvor der vil være 16-18 pladser.

  Med en datamatikeruddannelse er jobmulighederne gode, og der er stor interesse fra det lokale erhvervsliv i Tønder.

  Læs mere om uddannelsen her.

 • Messer

  Du kan nå ud til tusinder af studerende og dimittender gennem Tønder Erhvervsråd.

  Læs om vores messepakker her: Messepakke

  Hent tilmeldingsblanket her: Tilmelding

 • Tilmeld dig erhvervsnews

  Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.