Veluddannet, lokal arbejdsstyrke

Initiativer og indsatsområder
Veluddannet, lokal arbejdsstyrke

Initiativer vi arbejder med

Vi arbejder med initiativer der sigter mod en veluddannet lokal arbejdsstyrke, som er helt afgørende for at kunne fastholde nuværende arbejdspladser og virksomheder i vores område. Vi har et tæt samarbejde med de lokale og videregående uddannelsesinstitutioner i den syddanske region der arbejder med forskellige initiativer i forhold til virksomhederne i Tønder området.

Indsatsområder:

  • Ungijob.dk portal er søsat som et bindeled mellem ledige elevpladser i virksomhederne og de unge. Portalen er et online mødested for unge og virksomheder, som skaber et overblik over hvilke konkrete elevpladser der er til rådighed og gør det nemmere for de unge at byde ind og hvor virksomhederne får ansat elever. Se mere under Ung i job
  • Tønder Erhvervsråd arbejder Grænseoverskridende og med internationalt udsyn for og med virksomhederne i Tønder området. Mobilisering af det grænseoverskridende arbejdstager potentiale med bosætning og vejledning handler om fx ekskursioner med universitetsstuderende til relevante virksomheder i vores område og forbedre lærlinge og elever på det grænseoverskridende arbejdsmarked ved vestkysten. Tiltrækning af internationale faglærte til relevante større virksomheder.
  • Fastlægge og gennemføre konkrete aktiviteter der binder industrien og virksomhederne sammen som projekt- og opgaveløsning, brobygning og praktik.
  • Skabe sammenhæng mellem voksen – og efteruddannelsesinstitutioner og lokal erhvervsudvikling.
  • Praktikaftaler med studerende fra de videregående uddannelser i vores region; SDU, IBA, EASV, og Maskinmesterskolen. Formålet er at vi skal øge mængde af praktikaftaler i Tønder kommune. Vi forventer at lave aftaler med 6 studerende i år. Aftalerne er en del af fastlagte samarbejdsaftaler.
  • Styrke samarbejdet mellem virksomheder og Børn og Skole for at få unge til at vælge erhvervsuddannelser.
nyhed
Veluddannet, lokal arbejdsstyrke

[Pressemeddelelse Tønder Kommune] Fremtidens faglærte fejres i Tønder

Læs mere
nyhed
Veluddannet, lokal arbejdsstyrke

[Pressemeddelelse Tønder Kommune] Netværk og ny viden

Dialogmøder styrker samarbejdet mellem kommune og lokale erhverv. Tønder Kommune inviterer til fire dialogmøder, der skal styrke de lokale...Læs mere
nyhed
Veluddannet, lokal arbejdsstyrke

Tønder Erhvervsråds bestyrelse

Tønder Erhvervsråd har en alsidig og stærk bestyrelse, der afspejler en bred vifte af kompetencer og brancherLæs mere

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.

Tilmeld nyhedsbrev