eRural Resilience

eRural Resilience

Interreg BSR project „eRural Resilience“

Interreg BSR-projektet “eRural Resilience” Interreg Østersøregionen (https://interreg-baltic.eu/) projektet “Skabelse af modstandsdygtige landlige samfund i BSR baseret på mulighederne inden for digital bio-forretning” har som overordnet mål at tilbyde målgrupperne, lokale landlige myndigheder og forretningsfremmecentre, en helhedsorienteret løsning for at fremme og understøtte udviklingen af bio-forretningssektoren (SMV’er og enkeltpersoner) i landdistrikterne.

Projektet involverer 14 partnere fra 7 lande omkring Østersøen.

Projektet fokuserer på at designe og pilotere en gruppe af værktøjer, som vil omdanne målgrupperne til fuldt kompetente e-bio-forretningssupportere og tillade hurtig opstart af e-bio-forretninger. Følgende hovedløsninger og aktiviteter implementeres:

  1. Metodologi til vurdering af e-bio-forretningssupportere Udvikling af en løsning, der gør det muligt for lokale erhvervsstøtteinstitutioner at vurdere deres kapacitet og kompetencer til at støtte landbrugsvirksomheder i deres overgang til e-bio-forretninger.
  2. Metodologi til støtte ved opstart af e-bio-forretning, inkl. online værktøj. Udvikling og pilotering af metodologi for opstart af e-bio-forretning, som gør det muligt for forretningsstøttecentre at evaluere landbrugsvirksomheders kapacitet til at skifte til bio-forretning, og at tilbyde en personlig køreplan for opstart af e-bio-forretning. Metodologien til støtte ved opstart af e-bio-forretning vil skabe en forbindelse mellem SMV’ernes behov og forretningscentrenes nye kapaciteter og vil blive testet gennem 200 besøg til landbrugsvirksomheder/enkeltpersoner i bio-forretningssektoren.
  3. Konsortiet vil opbygge et transnationalt netværk af viden baseret på to videnshubs: Bio-videnshub og Digitaliseringshub. Et transnationalt netværk af viden og eksperter gør det muligt for erhvervsstøtteinstitutioner at tilbyde et bredt udvalg af specifik rådgivning for bio-forretninger i landdistrikter, involverende sektoreksperter internationalt til at dele specifik tematisk vide

Takket være dette transnationale samarbejde vil partnerkonsortiet være i stand til at tilpasse løsningen i hvert område, teste den og lære af testprocessen for dermed at opskalere den til langsigtede anvendelser.

Ved at give landlige samfund kapacitet til at fremme e-bio-forretning, vil landdistrikterne være i stand til at fremme en bedre forvaltning af fornyelige biologiske ressourcer og deres omdannelse til fødevarer, husdyrfoder, bio-baserede produkter via innovative og effektive teknologier, til senere global kommerciel udnyttelse af den landlige producent.

Alle disse aktiviteter og innovative muligheder gør både den landlige økonomi og samfund mere modstandsdygtige. Denne præstation forbedrer landlige samfunds modstandsdygtighed på flere aspekter. På den ene side fremmer dette områdets selvforsyning i en kritisk sektor som bio (og dets afledte fødevarer, husdyrfoder osv.). På den anden side øges den landlige økonomi ved udvikling af nye opgraderede mere værdifulde produkter og ved at finde nye markeder for disse værdifulde produkter uden for det lokale samfund.

Takket være projektets løsninger vil de landlige samfund og virksomheder være bedre forberedte på at stå imod eller komme sig efter eksterne forstyrrelser.

Mere information: https://interreg-baltic.eu/project/erural-resilience/

Creating resilient rural communities in BSR based on the opportunities of digital bio businesses. – Valmieras Attīstības aģentūra (developvalmiera.lv)

 

 

nyhed
eRural Resilience

[Pressemeddelelse Tønder Kommune] Fremtidens faglærte fejres i Tønder

Læs mere
nyhed
eRural Resilience

[Pressemeddelelse Tønder Kommune] Netværk og ny viden

Dialogmøder styrker samarbejdet mellem kommune og lokale erhverv. Tønder Kommune inviterer til fire dialogmøder, der skal styrke de lokale...Læs mere
nyhed
eRural Resilience

Tønder Erhvervsråds bestyrelse

Tønder Erhvervsråd har en alsidig og stærk bestyrelse, der afspejler en bred vifte af kompetencer og brancherLæs mere

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.

Tilmeld nyhedsbrev