Fit4Jobs@WaddenC

Nedbryder barrierene i grænseregionen
Fit4Jobs@WaddenC

Fit4Jobs@WaddenC

Fit4Jobs@WaddenC er et Interreg projekt, der har til formål at nedbryde barriere i den danske/tyske grænseregion. Dette gøres igennem flere tiltag, der skal fremme samarbejdet på tværs af grænsen, såsom virksomhedsbesøg, digitalisering, studieture mm.

Projektets fokusområder er at:

  • støtte lokale virksomhedsejere igennem netværksetablering og ved hjælp af rekruttering af kvalificeret arbejdskraft – herunder lærlinge og praktikanter.
  • hjælpe potentielle arbejdstagere med at finde arbejde i grænseregionen
  • forbedre synligheden af grænseregionen og dens muligheder over for fremtidige arbejdstagere og borgere – også uden for Tønder Kommune og Kreis Nordfriesland.

For at forbedre synligheden af mulighederne i grænseregionen er der blevet udarbejdet to informative webportaler; www.work-in-de-dk.com og www.business-de-dk.com.

F4J projektet blev i februar 2018 startet af House of Exporters i tæt samarbejde med Tønder Erhvervsråd. Tønder Kommune er såkaldt leadpartner på projektet, mens Wirtschaftsförderungsgesellschaft Nordfriesland er den største projektpartner og SDU (Mads Clausen Instituttet), Tønder Handelsskole samt Kreis Nordfriesland udgør de resterende projektpartnere.

Derudover er der diverse netværkspartnere tilknyttet fra hele EU Interreg 5A programregionen.

Det ordinære projekt blev afsluttet 28. februar 2021, mens en projektforlængelse blev godkendt til 31. juni 2021 grundet Covid-19 restriktionernes indvirkning. Derudover er der blevet søgt (og godkendt) om et tillægsprojekt, som starter den 1. juli 2021 og fortsætter et år frem til den 31. juni 2022. I projektforlængelsen fortsatte SDU og WFG Nordfriesland som projektpartnere, mens Tønder Handelsskole og Kreis Nordfriesland stoppede deres aktiviteter.

I tillægsprojektet fortsætter SDU/MCI som netværkspartner og Mindfactory by Ecco samt Business Kolding, Wirtschaftsförderungsagentur Kreis Plön og Wirtschaftsförderung Rendsburg-Eckernförde indgår som nye projektpartnere.

Projektet har sammen med projekt- og netværkspartnerne afholdt og faciliteret flere konferencer, seminarer, workshops, busture og virksomhedsbesøg m.m. Forud for Covid-19 blev alle arrangementer afholdt fysisk, men sidenhen har F4J-teamet været super hurtig til at omstille sig til den nye online virkelighed med online- samt hybridevents.

Fit4Jobs@WaddenC er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu

nyhed
Fit4Jobs@WaddenC

[Pressemeddelelse] Grænseoverskridende erhvervsprojekt blev taget godt imod til opstartskonference

Tirsdag den 14. maj blev der afholdt opstartskonference for projektet Business DE-DK i de naturskønne omgivelser hos Benniksgaard Hotel...Læs mere
nyhed
Fit4Jobs@WaddenC

Spændende besøg på Riggen i Esbjerg

Tønder Erhvervsråd havde i mandags, d. 13/05, fornøjelsen af at deltage i et inspirerende besøg på Riggen i Esbjerg...Læs mere
3 uger siden
Fit4Jobs@WaddenC

Medlemskaber giver fordele for Tønder Erhvervsråds medlemmer

Tønder Erhvervsråds medlemskaber hos Dansk-Tysk Handelskammer og Dansk-Tysk Industri- & Handelsklub giver mulighed for deres egen medlemmer at deltage...Læs mere

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.

Tilmeld nyhedsbrev