NyhedSkrevet: 7. oktober 2021

Vores Marsk åbner for en perlerække af aktiviteter under Østersfestivalen

Fødevarehuset Vores Marsk har ekstra åbent med workshops og aktiviteter, og åbner desuden en pop-up butik på Rømø under Østersfestivalen.

Vores Marsk åbner for en perlerække af aktiviteter under Østersfestivalen

Østers er i hovedrollen, når fødevarehuset Vores Marsk holder ekstra åbent i weekenden i anledning af Østersfestivalen. Her kan man for eksempel blive klogere på, hvad der er godt at skylle skaldyrene ned med. Lørdag foregår det i butikken i Tønder, og søndag pakker medarbejderne nogle af de mange varer fra lokale fødevareproducenter, og drager til Rømø for at åbne pop-up butik søndag og mandag.

Lørdag holder Vores Marsk ekstra åbent fra 10-14 i butikken i Allégade i Tønder, og her kan besøgende få en række gode bud på, hvad der er godt at drikke til østers. Hans Sjursen fra Marskdestilleriet vil med ord og smagsprøver præsentere sin nye klitrosegin, der er perfekt til østers. Fra Vestslesvigsk Bryghus kommer Hans Nørgaard med en cider, der også klæder østers godt, og bryggeriet West Brew skænker smagsprøver på øl, der matcher østers. Endda kaffelikør og gin kan gå til friske østers – det viser Vadehavs Spirits.

Østers har mange anvendelsesmuligheder, og en af dem er at blive til dekorationer. Lørdag er der maleworkshop i butikken, og alle der har lyst, kan prøve det selv. Vores Marsk sørger for østersskaller og farver, og så kan man ellers dekorere skallerne og tage dem med hjem. I forbindelse med workshoppen er der mulighed for at vinde flotte bøger fra marsken.

Søndag foregår aktiviteterne på Rømø, hvor Vores Marsk åbner pop-up butik hos Enjoy Resorts Rømø for at præsentere Østersfestivalens mange gæster for, hvad marsken også kan byde på af kulinariske specialiteter. Her byder Vores Marsk på smagsprøver på blandt andet rom, honning og forskellige gode safte fra lokale producenter, og det hele kan naturligvis også købes med hjem.
Butikken på Rømø har åbent søndag og mandag fra 10-17.

Søndag tilbyder Vores Marsk også en workshop, hvor Alexander Hansen vil gøre deltagerne klogere på, hvordan man kan destillere gin på østersskaller. Desuden kan besøgende se nærmere på Joakim Okkels håndbyggede marskbåd. Fredag og lørdag viser han den frem i gågaden i Tønder, men søndag tager han den med til Rømø sammen med sin guitar, så han også kan spille og synge lidt for festivalgæsterne.

Fakta:

  • Fødevarehuset Vores Marsk holder ekstra åbent lørdag fra 10-14 i Allégade i Tønder.
  • Pop-up butikken er åben søndag og mandag kl. 10-17 i Enjoy Resorts Rømø, Vestergade 31, Rømø.
  • Vores Marsk arbejder for at styrke udbuddet af lokale fødevarer og er en del af projekt ‘Vadehavet og Marsken på spisebordet’ støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og partnerne i projektet: Tønder Erhvervsråd, Nationalpark Vadehavet, Rømø/Tønder Turistforening, Business Region Esbjerg, Tønder Handelsstand og Tøndermarsk Initiativet, som er tovholder på projektet.

Læs mere om fødevarehuset og projektet på www.voresmarsk.dk

Se hele programmet for Østersfestivalen på www.danmarksoestersfestival.dk.

Har du spørgsmål?

Skriv eller ring til os.

Jesper Monsrud

Jesper Monsrud

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.