NyhedSkrevet: 23. marts 2021

Tysk økonomi vokser i løbet af 2022

Tysk økonomi vil vokse med 3,1 % i 2021, den vil nå sit førkriseniveau omkring årsskiftet 2021/22, og udviklingen i pandemien udgør den største risiko. Sådan lyder hovedkonklusionerne i ny prognose fra de tyske vismænd.

Tysk økonomi vokser i løbet af 2022

Den globale økonomis ydeevne varierer betydeligt mellem sektorer og regioner under andet år med coronaviruspandemien. Industrien er i stigende grad ved at komme sig efter foråret 2020. Dette skyldes den stigende efterspørgsel af varer. I Kina og andre asiatiske lande, såvel som USA, fortsætter stigningen inden for økonomisk aktivitet. Genopretningen i Europa er derimod stillestående i øjeblikket. Dog klarer økonomien sig bedre under anden bølge, end første bølge, som opstod i foråret 2020, på trods af højere infektionsrater og begrænsninger.

På trods af, at den økonomiske produktion i Tyskland, voksede marginalt i slutningen af 2020, forventes der et fald under første kvartal i 2021. Det økonomiske opsving vil sandsynligvis genoptages i løbet af de kommende måneder, da pandemien efterhånden er under kontrol, og begrænsningerne gradvist lettes. Dette opsving vil blive hjulpet af den voksende tilgængelighed af vacciner. Hvis planerne om at fremskynde vaccinationsprogrammet lykkes, bør dette give mulighed for mere økonomisk aktivitet.

Det forventes, at det bruttonationalprodukt (BNP) i Tyskland vokser med 3,1% i år. Det økonomiske opsving forventes at fortsætte næste år, da efterspørgslen stiger over hele verden. GCEE forventer, at BNP vokser med 4,0% i 2022.

Læs hele rapporten her. 

Har du spørgsmål?

Skriv eller ring til os.

Peter Engel-Andreasen

Peter Engel-Andreasen

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.