NyhedSkrevet: 14. januar 2022

Tønder Energi- og Miljøfond går fra erhvervsdrivende til velgørende fond

Det betyder, at alle nu kan søge midler til projekter indenfor fondens formålsparagraffer. Det gælder derfor også erhvervslivet, hvor der bliver et stadigt større fokus på den grønne omstilling.

Tønder Energi- og Miljøfond går fra erhvervsdrivende til velgørende fond

Tønder Energi- og Miljøfond opstod, da MTLs selvstændige specialiserede kalibreringslaboratorium blev solgt i forbindelse med lovændringer, og behovet for laboratoriet forsvandt. Midlerne fra salget gik derfor til fonden, som i dag hedder Tønder Energi- og Miljøfond.

Fondens formål er, via sit virke, at bidrage til bevarelsen og forbedringer af den danske natur og naturmiljø, og gennem sit virke at arbejde for en mere effektiv og mindre skadevirkende udnyttelse af naturens råstoffer.

Fonden skal bl.a. støtte og selv udføre forsknings- og udviklingsopgaver til opfyldelse af formål, som samfundet ellers ikke ville have haft mulighed for at få udført.

Fonden offentliggjorde ved udgangen af 2021, at den gik fra erhvervsdrivende fond til velgørende fond, som reelt betyder, at alle nu kan søge midler til diverse projekter, som ligger indenfor fondens formålsparagraffer. Da vi generelt ser et større og større fokus på grønne tiltag i erhvervslivet, kan disse nu også søge midlerne.

De seneste, der modtog midler fra Tønder Energi- og Miljøfond, var skorstensfejeruddannelsen på EUC-Syd, som manglede nyt måleudstyr til undervisningen, som bl.a. giver eleverne et indblik i indflydelse på driften af husets varmeanlæg, energitab fra bygninger osv. Tønder Energi- og Miljøfonds bestyrelse var derfor enige om at overrække 135.500 kroner i den forbindelse.

Hvis du eller din virksomhed mangler midler til at foretage grønne tiltag eller omstillinger, kan du derfor nu søge midlerne hos Tønder Energi- og Miljøfond.

Besøg Tønder Energi- og Miljøfond her.

Har du spørgsmål?

Skriv eller ring til os.

Palle Graversgaard

Palle Graversgaard

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.