NyhedSkrevet: 20. december 2022

Julehilsen fra Erhvervsdirektøren

Julehilsen fra Erhvervsdirektøren

Kære medlem i Tønder Erhvervsråd, virksomhed i Tønder kommune og alle I andre gode organisationer og privatpersoner med interesse i erhvervslivet i Tønder.

År 2022 har været et specielt år. Hvem havde tilbage i januar troet, vi ville være i en situation med høj inflation, krig i Ukraine, høje renter, høje energipriser osv.?

Alligevel oplever vi en styrke i erhvervslivet i Tønder Kommune. Under Corona pandemien havde vi den næst laveste ledighed i det sydjyske, her i december oplever julebyen Tønder en kæmpe stor tilstrømning af tyske kunder. Vores turisterhverv – mængden af overnatninger – slår rekord i år, vi er igennem de sidste 3 år gået fra nr. 92 til nr. 39 på DI´s Erhvervsanalyse og som det seneste, har vi hele 22 gazeller i år – det højeste i flere år, og vi kunne blive ved.

”Vi” fik genaktiveret VELUX fabrikskompleks i Skærbæk gennem 3 lokale træproducenter, vi har fået sat gang i dialogen mellem alle erhvervsforeningerne i Tønder Kommune, vi har udbygget vores relationer i det nordtyske og håber på endnu en runde med Interreg midler. Vi har fået godt gang i Vores Marsk og glæder os til forlængelsen med en ny strategi. Vi har meget stor opbakning fra de ejerledede virksomheder til arbejdet i Bestsyd (at få en professionel bestyrelse eller advisory board), vi har sammen med Tønder Kommune skabelonen til et samarbejde omkring den grønne omstilling via DK2020, og vi havde den største tilslutning til vores generalforsamling i Toftlund og til Erhvervslivet Prisuddeling i Skærbæk. Alt i alt et godt og solidt år.

Vi står altså godt rustet til 2023, MEN vi ser udfordringer på mange fronter; Detailhandlen, håndværkserhvervet, vores industri – og hvad sker der, når reallønnen falder for vores turisterhverv?

Som en lille agil organisation skal vi i Tønder Erhvervsråd kunne skifte fokus, og vi er parate til at henvise til specialister, private som offentlige, og ellers hjælpe på alle de fronter, vi kan, når erhvervslivet går løs i år 2023.

Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et godt og indbringende nytår

Har du spørgsmål?

Skriv eller ring til os.

Peter Engel-Andreasen

Peter Engel-Andreasen

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.