Cases

Jobpraktik hos Visby Tømrer- og murerforretning ApS – at samarbejde med en akademiker

I foråret 2022 indgik Visby Tømrer-og murerforretning ApS et 4 ugers praktiksamarbejde med Kristina Watt Aspmo, som er ledig akademiker. I denne artikel kan du læse mere om projektsamarbejdet og Visby Tømrer-og murerforretning ApS’s oplevelse med at samarbejde med en akademiker.
Visby Tømrer- og murerforretning ApS

Visby Tømrer- og murerforretning ApS

Visby Tømrer- og murerforretning ApS ejes og drives af Peter Skrydstrup, som selv startede firmaet op i 2008. Dengang, som tømrerlærling med store drømme om at drive egen forretning. Igennem årene har virksomheden også haft vokseværk, først i 2012, hvor virksomheden, som dengang hed Visby Vinduer og Døre ApS overtog Oluf Olesens tømrer- og snedker forretning og siden i 2013, hvor Peter så behovet for at udvide med en virksomhedens portefølje med en murerafdeling. I håndværksbranchen er der behov for fleksibilitet og for at kunne give kunden den bedste service, derfor er det vigtig altid at være et skridt foran. Virksomheden har i dag 25 medarbejdere fordelt på både svende og lærlinge og løser stort set alle former for opgaver inden for tømrer- og murer håndværket.

Fra ide til underskrevet kontrakt

Ideen til projektsamarbejdet startede i efteråret 2021 hvor Visby Tømrer-og murerforretning ApS blev gjort opmærksom på muligheden for at få en ledig akademiker i jobpraktik. Efterfølgende begyndte de i samråd med Tønder Erhvervsråd at undersøge hvor i virksomheden der kunne være et behov for akademiske kompetencer. Visby Tømrer-og murerforretning ApS lægger stor vægt på kvaliteten af deres opgaver og at deres medarbejdere har gode arbejdsforhold. Derudover har virksomheden også fokus på digitalisering og har i den forbindelse indgået et samarbejde med virksomheden Ekko App og købt sig adgang til deres digitale platform. Denne aftale skulle forbedre og effektivisere deres interne kommunikation og arbejdsmiljø. Den digitale platform består af to dele; et dashboard, som styres fra kontoret og en app, hvorfra medarbejderne kan tilgå fx alt om arbejdsmiljø. Derfor så de hurtigt behovet for at en akademiker kunne hjælpe dem med at sætte sig ind i brugen af appen samt hjælpe med blandt andet at oprette en digitaliseret beredskabsplan og inkorporere deres personalehåndbog i systemet og gøre den mere interaktiv for deres medarbejdere. Herunder medarbejdere med læsevanskeligheder.

Trille Jacobsen, der arbejder som administrativ konsulent ved Visby Tømrer-og murerforretning ApS nævner bl.a. at de så praktiksamarbejdet som en god mulighed for at få sparring og hjælp til at inkorporere appen i deres virksomhed, men at det var vigtigt for dem at opgaverne var klart defineret grundet tiden der var til rådighed.

Herefter udarbejdede Visby Tømrer-og murerforretning ApS i samarbejde med Tønder Erhvervsråd et stillingsopslag som Tønder Erhvervsråd har udbredt på forskellige jobdatabaser og til forskellige jobmesser og arrangementer. Dette førte til at Visby Tømrer-og murerforretning ApS i starten af 2022 fik kontakt til Kristina som havde fundet stillingsopslaget via platformen akademiker jobbank.

Kristina Watt Aspmo

Kristina er 46 år gammel og er oprindeligt uddannet datalingvist men har efterfølgende taget en overbyggende uddannelse i kognitionsvidenskab, som bl.a. omhandler hvordan hjernen fungerer i forhold til digitale værktøjer. Til dagligt er Kristina bosat i Odense, og af den grund blev hun i samarbejde med Visby Tømrer-og murerforretning enige om at hun kunne arbejde hjemmefra i sin praktikperiode og dermed foregik al kommunikation online eller via telefon.

Muligheden for at kunne arbejde online har været godt for begge parter grundet afstanden mellem dem og både Visby Tømrer-og murerforretning og Kristina fortæller at dette har fungeret rigtig godt.

Visby Tømrer- og murerforretning laver mange forskellige opgaver inden for deres fag.

Gensidige fordele ved et praktiksamarbejde

På trods af den begrænsede tid, på 4 uger, hvor Kristina var i jobpraktik hos Visby Tømrer-og murerforretning ApS lykkedes det dem, at nå i mål med den fastlagte opgave og begge parter har givet udtryk for at det har været en rigtig god oplevelse. Visby Tømrer-og murerforretning ApS fortæller desuden at det har været en fordel for dem at have en akademiker med i processen, da dette har givet dem mulighed for hurtigt at få implementeret appen i deres virksomhed, og samtidig har Kristina kunne bidrage med en masse spændende overvejelser og sparring.

Trille Jacobsen fra Visby Tømrer-og murerforretning ApS fortæller:

Det har været rigtig spændende at have en akademiker i jobpraktik hos os, og generelt har det været en rigtig god oplevelse – især fordi at arbejdet kommer til at gøre arbejdsforholdene for vores medarbejdere bedre, hvilket betyder meget for os

Praktiksamarbejdet har også skabt fordele og muligheder for Kristina. Hun fortæller bl.a. at det som jobsøgende er et stort plus at kunne vise at man har været i jobpraktik og at det dette praktikophold har givet hende et resultat som hun kan vise frem til en mulig fremtidig arbejdsplads.

Kristina Watt Aspmo fortæller desuden:

Gennem praktikken har jeg fået et indblik i at der er et stort behov for at løfte de digitale muligheder/løsninger, da det hjælper både ledelse og medarbejdere i at effektivisere deres arbejde, og i tillæg medarbejdere som muligvis er ordblinde eller har andet end dansk som modersmål rigtig meget, hvilket er en kæmpe fordel for de små og mellemstore virksomheder

Som en ekstra fordel fortæller Kristina også, at Ekko App, som udbyder den digitale platform hun har arbejdet med i hendes praktikperiode, efterfølgende har spurgt hende om hun vil hjælpe nogle af deres andre kunder med at implementere appen i deres virksomhed som ekstern konsulent.

App’en, som Kristina har arbejdet med, skal gøre det mere overskueligt og tilgængeligt, hvis man f.eks. har medarbejdere, der er ordblinde.

Visby Tømrer-og murerforretning ApS har efterfølgende fortalt at de sagtens kunne overveje et nyt projektsamarbejde i fremtiden. De anbefaler også andre virksomheder at overveje et projektsamarbejde da dette kan hjælpe de ledige med at komme videre i systemet og samtidig får virksomhederne mulighed for afprøve hvad en akademiker kan tilbyde. De nævner desuden at det er en god ide at fastlægge nogle konkrete arbejdsopgaver grundet den begrænsede tid man har praktikanten til rådighed.

Har du overvejet muligheden for at få en akademiker i jobpraktik? Så er du altid velkommen til at kontakte Tønder Erhvervsråd, vi hjælper dig gerne videre i processen.

Hvis du kunne tænke dig at høre mere om Kristina Watt Aspmo og hendes kompetencer kan hun kontaktes via hendes LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kristina-watt-aspmo-23059092/

Ligeledes, hvis du kunne tænke dig at høre mere om Visby Tømrer-og murerforretning ApS kan du kontakte Peter Skrydstrup eller besøge virksomhedens hjemmeside her: https://visbyvd.dk/

Visby Tømrer-og murerforretning ApS

nyhed
Visby Tømrer- og murerforretning ApS

Erhvervslivets Prisuddeling – Sidste års vindere og finalister

Erhvervslivets Prisuddeling ’23 er undervejs i samarbejde med Tønder Kommune, og vi tager her et kig på sidste års...Læs mere
nyhed
Visby Tømrer- og murerforretning ApS

Tinglev Bogtrykkeri var i tvivl om den grønne omstilling

”Jeg  aner ikke, om vi rent faktisk er grønne”  Læs mere
nyhed
Visby Tømrer- og murerforretning ApS

Nyt fra det tyske marked

Stemningen blandt de tyske virksomheder er fortsat dårlig. Ifo’s erhvervsklimaindeks falder til 85,7 point i september fra 85,8 point i...Læs mere

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.

Tilmeld nyhedsbrev