Cases

Endnu en spændende virksomhed fra kommunen

Schouw Digital Piano House er historien om en mand og hans passion for at genskabe den ægte lyd. Historien om at renovere, genskabe og forskønne gamle flygler og deres akustiske lyd. En helt enestående akustisk lyd men genskabt med digital teknik.

Endnu en spændende virksomhed fra kommunen

Tønder Erhvervsråd sætter fokus på de gode historier fra erhvervslivet i kommunen.

Det hele startede med serieiværksætteren og den ”selfmade” person, Henrik Schouw, der gik i voksenlære hos Finn Lauritsen i Esbjerg. Finn Lauritsen er en af Europas bedste og dygtigste instrumentmagere og piano-konservatorer. Han kan forvandle et dårligt flygel til noget ubeskriveligt godt, så det drejede sig om at lære om lyddannelsen i akustiske og digitale pianoer.

Når jeg monterer et digitalklaver i et akustisk pianomøbel – klaver, flygel, taffelklaver etc.- kommer det digitale til at spille akustisk, dvs. bedre end det oprindelige instrument, uden at ændre noget i det digitale instruments opbygning, udtaler Henrik Schouw.

Det digitale består i, at Henrik Schouw skiller et digitalklaver ad. Han monterer en højttaler i sangbunden, den skrues fast med 4 skruer. Når højttaleren spiller, påvirker den sangbunden mekanisk, hvilket skaber lydens efterklang. I højttaleren sidder en membran, der skaber lydbølger i luften, hvilket skaber overtonerne. Det er nøjagtig samme påvirkning, som den akustiske streng skaber.

Det musikalske ind med modermælken

Interessen havde Henrik Schouw fra sit virke som professionel pianist igennem flere generationer. Det er blevet til flere musikalske udgivelser og optrædener i såvel TV som radio. I forbindelse med at renovere, genskabe og forskønne gamle flygler, er der også blevet tid til at udvikle et sammenfoldeligt et-mands-flytteligt digitalt akustisk grand piano. Udviklingen heraf gør det nemt for en pianist at medbringe sit eget flygel, når han skal optræde.

Henriks flygler er blandt andet solgt til det Kongelige Teater og til Tønderhus.

Fokus på erhvervslivet i kommunen

Tønder Erhvervsråd har haft meget fokus på dialogen med sine medlemmer under coronakrisen. Det har affødt et særligt fokus på at formidle de mange gode historier, der er ude hos virksomhederne. Formålet har været at sætte et positivt fokus på erhvervslivet og skabe inspiration i en krisetid. Det er blevet til 96 historier.

En interessant sidegevinst ved historierne er en stigning i mængden af henvendelser – til Tønder Erhvervsråd – fra personer, der ønsker at starte virksomhed i Tønder Kommune. Der gives udtryk for, at man har fundet inspiration i historierne og samtidig set, at Tønder Erhvervsråd er den ressource, der kan trækkes på, når man ønsker at starte virksomhed, udtaler erhvervsdirektør Peter Engel-Andreasen.

>> Besøg Schouw Digital Piano House 

Schouw Digital Piano House

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.