Cases

Meresalg Marketing fejrer 10 års jubilæum

13.03.2013 så Meresalg Marketing for første gang dagens lys, da unge, lokale iværksættere oprettede CVR. nummer. Udover at være en succeshistorie om, hvordan man går fra idé til handling, så handler historien i høj grad også om, hvordan man som virksomhed agerer, og optimerer sine muligheder for overhovedet at have mulighed for at fejre 10 års jubilæum.
Meresalg Marketing

En succeshistorie med store beslutninger

Meresalg Marketing stiftes egentlig af Lennart Christensen i 2013, mens de to nuværende ejere, Andreas Thomsen og Lau Christensen arbejder i deres egen virksomhed, Designkataloget IVS. I 2016 sælger de dog Designkataloget og køber sig ind i Meresalg APS.

Virksomhedens mål har på dette tidspunkt været at være en 360 graders konsulentvirksomhed, som arbejder bredt for deres kunder. Nu tager den unge virksomhed dets første store beslutning, som – på sin vis – er en af grundene bag successen, de oplever i dag: Virksomheden bliver kigget efter i sømmene, og der er enighed om, at deres kompetencer er bedre brugt på et mere fokuseret område. Derfor ændres retningen, og Meresalg Marketing bliver et specialiseret hus med fokus på hjemmesider og Google.

Det næste store skridt for virksomheden kommer i 2018, da Andreas Thomsen og Lau Christensen – på fuldstændig udramatisk vis – køber Lennart Christensens anparter i virksomheden, og de går fra 3 til 2. Lennart søger nye græsgange med nyt CVR-nummer, og de to virksomheder samarbejder den dag i dag stadig tæt. Lau og Andreas drejer nu endnu en gang på virksomhedens ror: Nu skal der ikke længere sælges konsulenttimer til deres kunder – de vil arbejde for dem selv og forsøge at skabe et mere skalerbart set-up.

Fokus blev nu at udvikle deres egen mediegren, hvor Meresalg Marketing bygger og ejer forskellige medier, som også kaldes blogs. Et eksempel på dette er f.eks. Danmarks største basketball-medie, https://fullcourt.dk, som Meresalg Marketing bl.a. ejer. Denne gren af deres forretning er sidenhen blevet en større og større del af forretningen, men kører også sideløbende med deres rolle som underleverandører til landets største bureauer, som outsourcer opgaver, der giver mening for Meresalg Marketing at overtage.

Adspurgt om hvorfor beslutningen om at ændre retning blev taget, fortæller Lau Christensen:

De medier, som vi har bygget og købt, arbejder også, når vi har fri om aftenen - det gør konsulenttimer ikke på samme måde. For os handler det ikke om at have en forretning med 50 ansatte. Det er ikke det, vi vil bygge. Vi har 3 dygtige deltidsansatte, som vi er meget glade for at have ombord. Det handler om, at vi vil arbejde smartere, bruge teknologien, f.eks. robotter og kunstig intelligens, til at skabe arbejdsrutiner og nogle rammer, der kan vækste vores forretning yderligere, uden vi er nødsaget til at ansætte os til samme vækst.

Lau Christensen

Rødder i det lokale

Meresalg Marketing opstod i Løgumkloster, og de har i alle deres leveår været medlem af Tønder Erhvervsråd – selvom virksomheden nu har hovedsæde i Kolding.

Det sønderjyske islæt har nemlig stadig en særlig betydning for virksomheden:

Vi har altid støttet op lokalt og gør det i og for sig stadigvæk. Det er ikke som sådan noget vi aktivt benytter i en form for brandingstrategi, men vi synes, det er fedt at kunne inspirere lokalt og give lidt tilbage til det område vi selv kommer fra.

Den sønderjyske mentalitet og opvækst har nok altid været en del af den måde, vi har drevet forretning på – vi har aldrig lånt en krone i de 10 år. Man bruger simpelthen ikke mere, end man har, og måske man synes det er en konservativ måde at drive sin forretning på, men for os har det givet ro og tryghed og endnu vigtigere – vi har sovet godt i alle 10 år.

Tønder Erhvervsråd har samtidigt spillet en betydelig rolle for virksomheden, som gennem alle årene har benyttet sig af den tingængelige virksomhedssparring – nogle år mere end andre. Her fortæller Lau Christensen:

Det har betydet meget at have en rådgiver tæt på, hvor man, hvis behovet er opstået, har kunnet række ud ift. sparring. F.eks. sparrede jeg med Tønder Erhvervsråd under Covid19.

For os er det i princippet ligegyldig, om vi sidder i Kolding, Tønder eller København – det hele handler om den gode sparring, og det føler vi at vi får i Tønder – derfor har vi været medlem i alle de år.

Tønder Erhvervsråd har også tidligere benyttet Meresalg Marketings kompetencer i forbindelse med sparring og digitalisering.

Opskriften på succes?

Når det kommer til en konkret opskrift på, hvorfor Meresalg Marketing har eksisteret i 10 succesfulde år, så er Lau Christensen klar i spyttet:

Der findes ingen decideret opskrift eller facit for at drive virksomhed. Rejsen vil være forskellig fra virksomhed til virksomhed, men jeg tror, hvis man skal fremhæve én ting, som potentielt gør sig gældende ligegyldig branchekode, så er det evnen til at være omstillingsparat. At kunne træffe svære, men nødvendige valg, der måske fører én i en ny retning, eller tager én et nyt sted hen, som måske ikke lige har været nedskrevet i forretningsplanen, da man startede.

Fra Tønder Erhvervsråd ønsker vi Lau og Andreas fra Meresalg Marketing stort tillykke med deres 10 års jubilæum, og vi glæder os til at se, hvad de næste 10 år bringer.

Meresalg Marketing

nyhed
Meresalg Marketing

[Pressemeddelelse Tønder Kommune] Fremtidens faglærte fejres i Tønder

Læs mere
nyhed
Meresalg Marketing

[Pressemeddelelse Tønder Kommune] Netværk og ny viden

Dialogmøder styrker samarbejdet mellem kommune og lokale erhverv. Tønder Kommune inviterer til fire dialogmøder, der skal styrke de lokale...Læs mere
nyhed
Meresalg Marketing

Tønder Erhvervsråds bestyrelse

Tønder Erhvervsråd har en alsidig og stærk bestyrelse, der afspejler en bred vifte af kompetencer og brancherLæs mere

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.

Tilmeld nyhedsbrev