NyhedSkrevet: 9. september 2021

Tønder får flot placering i ny erhvervsmåling

I en stor undersøgelse af erhvervsvenligheden i 91 danske kommuner, som er foretaget af erhvervsorganisationen SMV Danmark kommer Tønder Kommune ind på en flot 9. plads og dermed den bedst placerede sønderjyske kommune.

Tønder får flot placering i ny erhvervsmåling

Det er SMV Danmark, der står bag undersøgelsen, som er baseret på et spørgeskema, som er sendt ud til organisationens medlemmer, og som er blevet besvaret af i alt 2.456 virksomheder.

SMV Danmark er en interesseorganisation, der varetager de små og mellemstore virksomheders interesse – disse virksomheder med mellem 10 og 250 ansatte kaldes i daglig tale SMV.

SMV Danmark har spurgt medlemsvirksomhederne, hvordan de vurderer rammevilkårene i deres kommune, og hvordan de mener at rammevilkårene bør vægtes i forhold til hinanden.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i 26 forskellige parametre som er udvalgt af SMV Danmarks medlemsvirksomheder. Det er for eksempel transporttid, udbud og udlicitering i kommunerne og kommuneskat.

Målt på de samlede tilbagemeldinger fra virksomhederne stryger Tønder Kommune ind på en 9. plads, og det skaber glæde på borgmesterkontoret.

“Det er et rigtig flot resultat, og jeg er rigtig glad for at se, at de små og mellemstore virksomheder i Tønder Kommune er tilfredse med den service, som vi tilbyder dem. Men de tilbagemeldinger, jeg kan læse mig til i undersøgelsen fortæller mig, at vi er på rette spor, så nu er det bare med at fortsætte med at klø på, og give den bedst mulige service til vores virksomheder”, fortæller borgmester Henrik Frandsen.

Dykker man dybere ned i undersøgelsen fremgår det, at Tønder Kommune på en række områder ovenikøbet indtager en højere placering, end den samlede 9. plads. Det gør sig især gældende i kategorien “kommunal sagsbehandling”, hvor Tønder ligger på en flot 1. plads blandt alle de deltagende kommuner.

Kategorien omfatter bl.a. kommunale sagsbehandlingstider på byggeområdet og miljøområdet, ansøgninger om tilladelser og bevillinger samt kommunikation fra kommunen.

“Vi har dygtige og dedikerede medarbejdere i Tønder Kommune, som hver dag gør deres bedste for at servicere kommunens borgere og virksomheder. Det er deres fortjeneste, at vi får så fine tilbagemeldinger – så en stor tak og stor ros til alle forvaltningen i Tønder Kommune”, siger Henrik Frandsen.

Analysen kan findes på: https://smvdanmark.dk/smvbarometer

Kontaktinformation
Henrik Frandsen, borgmester, Tønder Kommune: Mob.:2124 4089

 

Denne historie er bragt som pressemeddelelse fra Tønder Kommune

 

 

Har du spørgsmål?

Skriv eller ring til os.

Peter Engel-Andreasen

Peter Engel-Andreasen

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.