Tilbud til virksomheder

Nyt tilskudprogram skal give sydjysk eksport vinger

Nyt tilskudprogram skal give sydjysk eksport vinger

Erhvervshusene lancerer nu sammen med en række partnere et ambitiøst vidensprogram, som skal løfte eksportevnen hos sydjyske virksomheder.

Der er et stort uudnyttet potentiale for eksport hos Sydjyske virksomheder. Det går Erhvervshus Sydjylland nu på jagt efter med en ambitiøs, toårig indsats, der tilbyder workshops, rådgivning og markedsfremstød til virksomheder, der vil løfte deres eksport.

Som erhvervshus er vi til for at styrke de sydjyske virksomheder på alle de parametre, som kan løfte deres konkurrenceevne: Digitalisering, grøn omstilling og uddannelse. Men eksporten har et helt særligt fokus hos os, siger Jacob Chr. Nielsen, der er CEO i erhvervshus Sydjylland. Han begrunder:

Vi ved, at virksomheder, der eksporterer, gennemsnitligt har en højere produktivitet. Samtidig udgør al international samhandel en mulig styrkelse af dansk økonomi og dermed et vitamintilskud til vores fælles velstand. Derfor ser vi det som en hovedopgave at øge eksporten hos så mange sydjyske virksomheder, som vi overhovedet kan.

Workshops og markedsbesøg

Erhvervshus Sydjyllands middel til at løfte eksporten hos virksomhederne er først og fremmest viden. I de næste måneder skyder Erhvervshuset derfor en række workshops i gang, som sigter imod at styrke virksomhedernes eksportevne. De enkelte workshops er målrettet i forhold til, hvor meget erfaring virksomhederne har med eksport.

Markedsbesøg indgår ligeledes som et tilbud til de virksomheder, der er godt i gang med eksporten. Og alle virksomhedsforløb vil være kombineret med, at virksomhederne får udarbejdet en eksportplan, som fastholder fokus på aktiviteter og fremskridt. Markedsbesøg indgår ligeledes som et tilbud til de virksomheder, der er godt i gang med eksporten. Og alle virksomhedsforløb vil være kombineret med, at virksomhederne får udarbejdet en eksportplan, som fastholder fokus på aktiviteter og fremskridt.

Udover workshops og markedsbesøg indeholder det nye eksportprogram også et tilbud om kontant tilskud til at knytte en individuel eksportrådgiver til virksomheden. Virksomhederne kan her få dækket op til 72.500 kr. til at betale rådgiverhonoraret via programmet.

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.

Tilmeld erhvervshus