NyhedSkrevet: 15. maj 2024

Spændende besøg på Riggen i Esbjerg

Tønder Erhvervsråd havde i mandags, d. 13/05, fornøjelsen af at deltage i et inspirerende besøg på Riggen i Esbjerg sammen med vores kolleger fra Business Esbjerg og Pro Varde. Besøget var en unik mulighed for bl.a. at udveksle idéer og erfaringer med det formål at styrke og udvikle iværksættermiljøet i vores respektive kommuner.
Spændende besøg på Riggen i Esbjerg

Dagen begyndte med en spændende rundtur på Riggen, hvor vi blev præsenteret for deres imponerende faciliteter og innovative miljø. Riggen er kendt for bl.a. at være et dynamisk hub for iværksættere, og det var inspirerende at se de mange projekter og virksomheder, der har fundet vej til stedet. Rundturen gav os værdifuld indsigt i, hvordan sådanne miljøer skaber værdi for de deltagende virksomheder.

Efter rundturen samledes vi til en intensiv diskussion om iværksætteri og de udfordringer, vi står over for i vores respektive kommuner. Vi drøftede blandt andet behovet for adgang til finansiering og vigtigheden af netværk for nye virksomheder. Der blev delt mange gode idéer og forslag, som vi nu kan tage med hjem og arbejde videre med. Et centralt tema var også om vi kan skabe et stærkere samarbejder på tværs af kommunerne for at give iværksættere de bedste vilkår for succes.

En anden vigtig del af mødet var diskussionen om årlige arrangementer og events, der også kan være med til at fremme iværksætteri. Vi talte om vigtigheden af at skabe synlighed og engagement gennem messer, workshops og netværksmøder. Et forslag var at udvikle fælles online events, hvor iværksættere fra Tønder, Esbjerg og Varde kan mødes, dele viden og skabe nye samarbejder. Dette vil ikke kun styrke iværksætterne, men også bygge bro mellem vores kommuner og skabe et stærkere erhvervsmiljø.

Besøget på Riggen har uden tvivl været en god inspirations- og netværksmulig hvor erhvervsrådene kunne dele erfaringer, og vi ser frem til at fortsætte dialogen og samarbejdet. Vi har fået mange værdifulde input, som vi nu vil forsøge at implementere for at skabe endnu bedre rammer for iværksætteri i Tønder Kommune. Vi er overbeviste om, at vi med fælles indsats kan skabe en dynamisk og innovativ fremtid for vores lokale virksomheder.

 

nyhed
Bæredygtig forretningsudviklingshjulet® C-Value®

Bæredygtig forretningsudvikling, Sustainability Waste

I gennem mange år har organisationerne arbejdet med at effektivisere. Få mere ud af den samme indsats. Arbejde smartere,...Læs mere
nyhed
Spændende besøg på Riggen i Esbjerg

[Pressemeddelelse] – Ny partner i ARKKON

ARKKON arkitekter udvider ejerkredsen med en ny partner.Læs mere
nyhed
Spændende besøg på Riggen i Esbjerg

Samarbejde om produktion af videoer til eRural-projektet

Tønder Erhvervsråd og Vores Marsk samarbejder med flere lokale partnere om Interreg-projektet eRural, hvor 15 videoer om e-bio-business skal...Læs mere

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.

Tilmeld nyhedsbrev