NyhedSkrevet: 25. august 2021

Skærbæk Bygningsindustri – En himmel til forskel for Skærbæk

I mere end 80 år har VKR-gruppen (den familieejede virksomhed, der står bag VELUX-brandet) haft en mission om dagslys, frisk luft og bedre miljø ind i menneskers hverdag og i mere end 50 år har Skærbæk Bygningsindustri (SkB) været en del af denne mission.

Kommunikationsbureauet KALB har i samarbejde med de ansatte ved SkB, udarbejdet en bog, der fortæller om fabrikken samt historien bag den. Her er der en kort fortælling om fabrikken, som tager udgangspunkt i bogen.
Skærbæk Bygningsindustri – En himmel til forskel for Skærbæk

VELUX lukker dørene

Virksomheden VELUX, også kendt som Skærbæk Bygningsindustri (SkB), måtte d. 9. april 2021 lukke dørene. De lukker dørene efter mere end 50 års virke, der gennem alle år har foregået i et aktivt og nært samspil med det lokalsamfund, som SkB var en del af.

SkB har ikke kun bidraget til en vækst og fremgang i Skærbæk og omegn, men har også bidraget til mange år på arbejdsmarkedet for rigtig mange mennesker – et af kendetegnene for virksomheden var, at mange ansatte blev der i rigtig mange år.

En del af en stolt fortælling

SkB ville egentlig gerne leve et stille liv uden de store armbevægelser, men på trods af deres ønske om ikke at fylde for meget i den lille provinsby, kom virksomheden til at have en uvurderlig betydning for mange af indbyggernes liv – både som arbejdsplads, kunde, bidragsyder, trivsel, vækst og velstand.

Hvilken betydning virksomheden havde for sine ansatte afspejler sig i mange ting, blandt andet i hvor længe folk blev på arbejdspladsen. og hvor mange medlemmer af samme familie, der arbejdede under samme tag, hvor der var næsten en hel generation, der arbejde sammen i flere år.

Alting har en ende

Nedlukningen af fabrikken betød, at godt 130 medarbejdere fra foråret 2021 måtte lede efter nyt arbejde. og endnu engang viste SkB at være der for sine medarbejdere, og direktøren Per Laursen var fast besluttet på, at medarbejderne skulle komme godt videre. Sammen med lederteamet blev der arrangeret en medarbejderbørs, hvor virksomheder kunne komme på besøg på fabrikken og møde og rekruttere medarbejdere, og der blev produceret videoer, hvor de markedsførte medarbejderne og deres kompetencer. Næsten alle medarbejdere var ved lukningen af SkB kommet godt videre.

Fabrikken i Skærbæk er nu ledig

Nu er historien slut for SkB efter mange år som en stor del af Skærbæk, og det er tid til, at en ny historie begynder. 15 af de tidligere medarbejdere har lavet en idéworkshop, hvor der er blevet genereret 55 idéer på, hvad bygningerne kan anvendes til i fremtiden. Det vides endnu ikke hvad fremtiden vil bringe for de tomme bygninger, men én ting er sikker – mulighederne er mange.

Fabrikken består i alt af 12 bygninger på i alt 33.712 m² fordelt på 98.342 m² grund. Bygningerne indeholder alle moderne faciliteter, og kan tages i drift med det samme.

Vil du gerne vide mere om den tidligere VELUX fabrik?

Se salgsopslaget her

Videopræsentation af bygningerne kan ses her

 

 

Har du spørgsmål?

Skriv eller ring til os.

Anita Toft Lind Andersen

Anita Toft Lind Andersen

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.