NyhedSkrevet: 3. juni 2021

Rundbordssnak om grøn omstilling og bæredygtighed

Forbrugerne bliver i højere grad mere bevidste om bæredygtighed, og stiller derfor højere krav til produkter, råmateriale og virksomheder om at være en positiv del af udviklingen. Kan man tjene penge på den grønne omstilling og bæredygtighed, og hvor er fokus lige nu på den grønne omstilling? Dette var spørgsmålet til dagens lille kreds af lokale virksomheder.

Rundbordssnak om grøn omstilling og bæredygtighed

Kloster biler ApS i Løgumkloster lagde lokaler til et uformel morgenmøde, og gav en status på virksomhedens udvikling med fokus på hybrid- og elbiler. Alutoys har benyttes sig af FN’s 17 verdensmål for at finde, og udvælge de ønskede emner/effekter, som de ønsker at arbejde med. Alutoys markedsfører deres arbejde med bæredygtighed bl.a. på deres website, idet de producerer langtidsholdbare kvalitets produkter med en høj grad af genanvendelighed, der også begrænser spild, fokuserer på genbrug, energioptimerer løbende, og forsøger i alle forskellige aktiviteter at agere miljømæssigt forsvarligt. Alutoys har tidligere plantet træer, med besøg fra de større udenlandske leverandører, for at kompensere for transportens CO2 udledning.

Flere kunder udviser mindre fokus på bæredygtighed, så længe pris og kvalitet for produkterne og ydelserne er i orden. Det er dog vigtigt, at virksomhederne tænker i cirkulær økonomi, og gennemfører konkrete aktiviteter, som f.eks. genbrug, LED-lys og grøn strøm, og sætter en relation til verdensmålene, bl.a. bæredygtighed, som mange taler om.

Virksomheden Scanbelt, som også har haft til huse i Løgumkloster i rigtig mange år, fortalte om deres udfordringer med den konstant, forandrende verden/marked, som man skal tilpasse sig til. Scanbelt producerer bælter og seletøj i kvalitetslæder.

Virksomheden fortalte om deres udfordringer ved at agere i markedet, da læder ikke rigtigt anses som værende bæredygtig, selvom der slagtes rigtig mange dyr i forvejen – om deres skind bliver brugt eller ej. Tendensen her var ligeledes, at B2B kunder ikke rigtig ønsker at betale for kvalitet og bæredygtighed. Det blev aftalt, at Tønder Erhvervsråd efterfølgende skulle besøge Scanbelt, sammen med nogle af kollegaerne fra Erhvervshus Syddanmark for at drøfte hvor og hvordan, der kan sættes ind for at vejlede og assistere i forhold til deres aktuelle udfordringer.

Grøn omstilling og cirkulær økonomi er et spændende fokusområde, som blev debatteret lystigt på morgenmødet i Løgumkloster. Jan J. Diers og Amit Mozumdar fra Tønder Erhvervsråd fik desuden gode input med sig til det videre arbejde med bæredygtighed som et strategisk indsatsområde.

Har du spørgsmål?

Skriv eller ring til os.

Amit Mozumdar

Amit Mozumdar

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.