NyhedSkrevet: 4. maj 2021

Mindre selvstændige kan nu få kompenseret 80 pct. af revisorregningen ved efterkontrol

Regeringen har sammen med et bredt flertal af Folketingets partier besluttet at, selvstændige mv., som har fået udbetalt under 250.000 kr. på kompensationsordningen for selvstændige, kan få kompenseret 80 pct. af revisorudgifterne i forbindelse med efterkontrol. Det forventes at dække ca. 87 pct. af de virksomheder, der har søgt ordningerne.

Mindre selvstændige kan nu få kompenseret 80 pct. af revisorregningen ved efterkontrol

Under coronakrisen har mange virksomheder søgt kompensation med udgangspunkt i virksomhedens egne forventninger til omsætningsnedgang og omkostninger.

For at minimere risikoen for svindel kan enkelte virksomheder blive udtaget til en kontrol i forbindelse med efterkontrollen af Erhvervsstyrelsen, hvor det kræves, at virksomhederne benytter en revisor. Det har dog vist sig at kunne give en ekstraregning til virksomheder, der i forvejen er hårdt ramt.

Derfor har regeringen sammen med et bredt flertal bestående af Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet netop besluttet, at selvstændige mv. kan få kompensation for 80 pct. af revisorudgifterne i forbindelse med slutafregningen – dog maksimalt 8000 kr.

Det forventes, at den gennemsnitlige omkostning for revisorudgifterne vil være omkring 10.000 kr., og dermed vil de fleste selvstændige kunne få langt størstedelen af revisorregningen i efterkontrollen dækket.

”Selvom vi ikke er igennem coronakrisen endnu, begynder vi så småt at kunne skimte hverdagen forude. Men for mange virksomheder er det stadig en presset situation – og har været det længe. Derfor skal vi sørge for, at de mindre selvstændige ikke snubler på målstregen, hvis de bliver hevet ud til kontrol i forbindelse med efterkontrollen af kompensationspakkerne. Det er nødvendigt med kontrol, men regningen til en revisor må ikke blive det, der får bægeret til at flyde over. Jeg er derfor glad for, at vi i dag har lavet en aftale, der giver mulighed for, at de selvstændige kan få dækket størstedelen af regningen til revisor,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Læs hele artiklen her. 

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.