NyhedSkrevet: 10. januar 2022

Madkultur fra Vadehavet og marsken bliver boostet

I december 2021 uddelte Indenrigs- og Boligministeriet støtte til 11 projekter i Syddanmark med henblik på bedre levevilkår i landdistrikterne. I Tønder Kommune findes to af de projekter, som er blevet tildelt midler.

Madkultur fra Vadehavet og marsken bliver boostet

Projekterne, det drejer sig om, er projektet Kunst og Kunsthåndværk som udviklingskatalysator i Tøndermarsken, der styres af Højer Handels- og håndværkerforening og projektet om madkultur fra Vadehavet og marsken, der styres gennem Tønder Marsk initiativet og Tønder Erhvervsråd.

For sidstnævnte skal de i alt 464.250 kroner bruges på Vores Marsk, der arbejder for at samle lokale fødevareproducenter og –forhandlere. Daglig leder for Fødevarehuset Vores Marsk, Jesper Monsrud, fortæller til JyskeVestkysten:

Pengene skal give projektet luft under vingerne. Nu kan vi lave et langsigtet strategiarbejde, som skal gøres færdig. Brandet Vores Marsk, som vi er i gang med at skabe, skal sættes på landkortet og manifesteres blandt vores interessenter i vores område, men også ude i hele landet

Jesper Monsrud håber derfor på, at Vores Marsk kan komme længere ud og blive mere synlig på landkortet. Han tilføjer:

Derudover vil vi også gerne sætte nogle events i søen, ligesom der skal laves tiltrækningsmaterialer. Vi vil gerne have flere erhvervsdrivende omkring Vores Marsk. Det gælder både producenter og restauratører

Bag ansøgningen om midlerne står Julie Bjerre Hermansen, der er destinationsudvikler i Tønder Marsk Initiativet, og hun er glad for at projektet er blevet tildelt støtte. Til JyskeVestkysten fortæller hun:

Vi har tidligere søgt andre puljer uden at få pengene. Derfor er det selvfølgelig en kærkommen julegave, at vi får midlerne den her gang

Hos Tønder Erhvervsråd er vi glade og spændte på at se effekten af støttemidlerne.

Læs mere om Vores Marsk her: https://tondererhvervsraad.dk/foedevarehuset/

Har du spørgsmål?

Skriv eller ring til os.

Jesper Monsrud

Jesper Monsrud

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.