NyhedSkrevet: 5. oktober 2021

Kun hver tredje SMV er i gang med grøn omstilling: 25,6 mio. kr. ekstra på vej til grøn og cirkulær omstilling

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse sætter nu yderligere skub i det succesfulde projekt ”Grøn og Cirkulær Omstilling”, der hjælper små og mellemstore virksomheder i gang eller videre med grøn omstilling.

Kun hver tredje SMV er i gang med grøn omstilling: 25,6 mio. kr. ekstra på vej til grøn og cirkulær omstilling

Klimakrisen og den grønne omstilling er en af vor tids største udfordringer, og hvis Danmark skal nå regeringens ambitiøse målsætninger for klimaområdet inden 2030, kræver det flere og store investeringer i grønne løsninger.

Samtidig viser den netop offentliggjorte publikation om SMV’ernes tilstand fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, at kun hver tredje SMV er gået i gang med den grønne omstilling, og hver femte er slet ikke kommet ud af starthullerne.

Derfor får projektet ”Grøn og Cirkulær Omstilling”, som er Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses hidtil største satsning inden for grøn omstilling, en tillægsbevilling på 25,6 mio. kr. De ekstra midler skal give endnu flere SMV’er vejledning i grøn forretningsudvikling og mulighed for investering i maskiner og udstyr, der bidrager til den grønne omstilling i Danmark.

 

De 25,6 mio. kr., der kommer fra EU’s Regionalfond, vil gøre det muligt for virksomhederne at søge op til 1,2 mio. kr. i tilskud til grønne investeringer mod tidligere 300.000 kr. Det vil bidrage til at imødekomme virksomhedernes behov og samtidig optimere virksomhedernes potentiale for blandt andet CO2-reduktioner – begge dele i tråd med Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses overordnede ønske om at bidrage til den grønne dagsorden:

Når danske virksomheder skal være mere grønne og bæredygtige, stiller det naturligvis krav til dem. Og de krav kan for nogle virksomheder synes uoverskuelige. Derfor skal vi hjælpe virksomhederne med at løfte opgaven og med at få øje på de forretningsmæssige potentialer, den stigende efterspørgsel efter bæredygtige produkter og serviceydelser medfører. Og det er netop den indsigt, et projekt som Grøn og Cirkulær Omstilling kan være med til at give, siger Jakob Riis, formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Har du spørgsmål?

Skriv eller ring til os.

Palle Graversgaard

Palle Graversgaard

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.