NyhedSkrevet: 31. maj 2022

KlimaBoost 2022

KlimaBoost er en spændende konkurrence for klima, miljø- og energi iværksættere, hvor man kan vinde 250.000 kr. for den bedste forretningside.

KlimaBoost 2022

Middelfart Sparekasse står bag donationen, og tidligere har Lyras fra Nordjylland (2020) og Mewali fra Odense (2021) vundet prisen. 2 rigtige gode og skalerbare cases. Faktisk fik Lyras en større millioninvestering af Bagger-Sørensen Equity her i foråret, så vinderne får både opfølgning og eksponering ved deltagelse.

Årets Klimaiværksætter kåres i forbindelse med det nationale Klimafolkemøde i Middelfart. I år kåres vinderen fredag 2. september ved et arrangement i Middelfart Sparekasses hovedsæde, som er placeret midt i området, hvor klimafolkemødet holdes.

Kommunikationschef Nikolaj Stig Nielsen fra Erhvervshus Sydjylland siger

Vi er glade for at være med til at sætte fokus på bæredygtigt iværksætteri i vores region. Vi kender mange virksomheder i forvejen, men det giver os også mulighed for at lære nye at kende, som måske også kan have gavn af vores tilbud

I august vælger en jury de seks finalister.

  • Konkurrencen er åben nu, og man skal ansøge elektronisk på dette link: https://midspar.dk/erhverv/indstil-din-virksomhed-til-klima-boost-2022/
  • Virksomheden må max være op til 5 år gammel for at kunne deltage i programmet.
  • Vær opmærksom på, at der til ansøgningen også skal medgå en pitch og billeder af ansøger/produkt
  • Deadline for ansøgning er 12. juni.

Finalen afholdes fredag 2. september kl. 11-14 hos Middelfart Sparekasse, hvor en ekstern nedsat jury bedømmer kandidaterne – 1 fra hvert Erhvervshus område.

Du kan hente ansøgningsskemaet her.

Om de to tidligere vindere:

Lyras og Mewalii. Energibesparende pasteurisering af væsker og bæredygtige hygiejnebind. Højteknologisk opfindelse og innovation af et kendt produkt.

De to første vindere af titlen ”Årets Klimaiværksætter” viser på fineste vis den store variation, der er blandt nystartede virksomheder, som både drømmer om at tjene penge og gøre en positiv forskel for miljøet. Nu går Middelfart Sparekasse og de seks regionale erhvervshuse i gang med at finde den tredje ”Årets Klimaiværksætter”, og alle virksomheder, der er under fem år gamle og kan dokumentere, at de gør en positiv forskel for miljøet, kan deltage.

De to tidligere vindere har i høj grad vist sig at være både bæredygtige og  levedygtige. Lyras har været på en sand vækstrejse siden KlimaBoost i 2020 og eksporterer allerede nu sin teknologi til flere verdensdele. Mewalii, der vandt i 2021, er fortsat i udviklingsfasen, men inden længe vil deres bionedbrydelige hygiejnebind være i handlen.

Fakta om KlimaBoost

  • Landets seks erhvervshuse og Sparekassen Middelfart kårer i fællesskab ”Årets Klimaiværksætter” under det nationale klimafolkemøde i Middelfart i september.
  • Under navnet ”KlimaBoost” kåres vinderen ved et event i Middelfart Sparekasses hovedsæde fredag 2. september.
  • Vinderen findes blandt seks finalister – én fra hvert af de seks erhvervshuse
  • Middelfart Sparekasse donerer 250.000 kr. til vindervirksomheden. Pengene er øremærket den videre udvikling af forretningen
  • I 2020 vandt nordjyske Lyras, og i 2021 vandt fynske Mewalii.

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.