NyhedOpdateret: 17. februar 2021

Vinderen af Initiativprisen’20 er…

Tønder Erhvervsråds bestyrelse har udpeget vinderen af Initiativprisen’20. Prisen blev uddelt første gang sidste år, og sætter fokus på den merværdi, det skaber for os alle i Tønder Kommune, når nogen tager initiativ til nytænkning, kreativitet og innovation.

Vinderen af Initiativprisen’20 er…

Vinderen af prisen er i år Marsk Camp A/S, hvor en række lokale forretningsfolk, har taget initiativ til i løbet af foråret 2021 at åbne en topmoderne autocamperplads. Den skal give lokalområdet et bredere grundlag for at kunne tiltrække turister, campister og skal sætte Skærbæk på landkortet.

Initiativprisen gives til en virksomhed, organisation eller enkeltperson, som i det forgangne år har skabt et ekstraordinært initiativ, som forventeligt vil medføre en positiv udvikling for Tønder Kommune og/eller branding af Tønder Kommune. Prisens formål er at sætte fokus på de virksomheder, som har gjort en ekstraordinær indsats, dels i egen virksomhed og dels for lokalområdet. Det er bestyrelsen i Tønder Erhvervsråd, der sponsorerer prisen og har udpeget Marsk Camp som dette års vinder.

Marsk Camp og investorerne bag har lagt vægt på at skabe oplevelsesbaserede faciliteter for alle – både turister og borgere. Projektet har trods udfordringer fastholdt det gode initiativ, som vurderes at være særdeles innovativt og kreativt. Der er fokus på initiativet fremfor et eventuelt afkast, og jeg er sikker på, at initiativet vil give mærkbar merværdi for egnen. Dette mod, store satsning og gode initiativ vil Tønder Erhvervsråd gerne anerkende ved at udnævne Marsk Camp som vinder af Initiativprisen’20, lyder det fra formand i Tønder Erhvervsråd, Bo Kjelkvist.

Årets prisvindere er karakteriseret ved, at man i fællesskab er gået sammen om at udvikle. Bag Marsk Camp står Merry & Brian Riis, Skærbæk Møbler, Hans Henrik Pørksen, Landmand, Pia & Lars Gad, Landmand, Dan Hamann, Brøns Import, Jonas Olesen, Frifelt El, Mads Vejrup, Mads Vejrup A/S, Holger Lassen, Lassen Byg, Per og Hans Erik Nielsen, Peter S. Nielsen ApS og Jørgen Hansen, Jørgen Hansen Biler A/S. Netop at udvikle i fællesskab er grundstene for tilblivelsen af Marsk Camp. Derfor kan Marsk Camp nu løfte pokalen og kalde sig vindere af Initiativprisen’20. Hos én af initiativtagerne Jørgen Hansen, Jørgen Hansen Biler, glæder man sig over den fornemme titel;

Vi er en flok lokale 6780 folk. Vi er erhvervsfolk, der virkelig brænder for vores område og områdets udvikling. Det føles jo godt, at vi i fællesskab har vundet prisen. Det er jeg rigtig stolt af.

Et ambitiøst initiativ med stort potentiale

Initiativet forventes at skabe øget omsætning for forretningslivet i byen og give en mærkbar merværdi for egnen. For Jonas Olsen fra Frifelt El handler det om at skabe noget unik, der kan tiltrække og forhåbentlig være en magnet for turisterne.

– Få Skærbæk og Tønder Kommune på landkortet, det er faktisk det, som vi gerne vil. Få flere folk til og få løftet vores område, lyder det fra endnu en stolt prisvinder.

Attraktion med verdenskendt skaber

Med Marsk Camp skabes en topmoderne autocamperplads med en række unikke faciliteter og et helt særlig attraktion. Det er lykkedes Marsk Camp at få et samarbejde med den verdenskendte arkitektstue, BIG, med arkitekt Bjarke Ingels i spidsen, om at skabe en helt unik turistattraktion for Marsk Camp og hele området. Arkitektstuen er skaberne bag tegningerne af det 25 meter høje udkigstårn, der hos BIG går under arbejdstitlen “Marsk Watch Tower”. For investorerne bag er det med til at skabe et helt særligt og unikt sted.

Jeg vil gerne være med til at udvikle et sted af høj kvalitet. Et sted, som jeg selv har lyst til at besøge. Der vil være gode restauranter med god mad, iscafé med lækker italiensk is, og der skal være aktiviteter, som trækker til. Som attraktion har vi udkigstårnet, der er et arkitektonisk tilløbsstykke. Her kan man kan kigge ud over Vadehavet, til Sild og til Rømø. På gode dage med klart vejr kan man jo se rigtig langt, lyder det fra landmand Hans Henrik Pørksen.

Initiativprisen består af:

  • En pengepræmie på 5.000 kr. sponseret af Tønder Erhvervsråds bestyrelsesmedlemmer
  • Et diplom

>> Se video med reaktioner fra vinderen af Initiativprisen’20 Marsk Camp 

Har du spørgsmål?

Skriv eller ring til os.

Peter Engel-Andreasen

Peter Engel-Andreasen

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.