NyhedSkrevet: 2. juli 2021

Hvad laver en rektor i et erhvervsråd?

Erhvervsråd og gymnasie går som udgangspunkt måske ikke hånd i hånd, tænker du nok. – lidt mærkeligt formleret men har ikke et andet bud.
Men hvis du spørger det næste bestyrelsesmedlem, som bliver omtalt her, så er de to ting ikke modsætninger, men derimod to ting, der kan arbejde sammen om at gøre Tønder kommune endnu bedre

Hvad laver en rektor i et erhvervsråd?

Anna Amby Frejbæk har haft sin opvækst i Holstebro, men drog mod Aarhus for at studere efter sin egen gymnasietid. Efterfølgende blev hun gymnasielærer på mulernes legatskole i Odense og i Sønderborg. I 2016 tiltrådte hun som rektor på Tønder gymnasium. Ved siden af det har hun siddet to perioder i bestyrelsen i Tønder Erhvervsråd

Gymnasie og erhvervslivskoblingen
Anna Amby mener, at hvis to ting som erhvervslivet og uddannelsessektoren arbejder sammen, så kan resultatet blive meget holdbart for Tønder kommune.
”Jeg kan bruge mit netværk i erhvervslivet i mit arbejdes som rektor og omvendt. Jeg ved hvad der rør sig i Tønder, og jeg ved hvad virksomhederne vil have.”- Hun fortsætter: ” det er vigtigt, at vi tænker uddannelse og erhvervsliv sammen, så vi får det bedste ud af begge dele.”
Helt konkret så har uddannelsesinstitutionerne spillet sammen, da en virksomhed under Covid-19 skulle have oversat nogle tekster til tysk, og henvendte sig derfor til nogle af de studerende på gymnasiet, som kunne bruge deres færdigheder til at hjælpe en lokal virksomhed.

Bestyrelsesarbejdet
Et af de spørgsmål man altid stiller et bestyrelsesmedlem er: hvem er du i bestyrelsen?
Anna Amby er helikopteren. Forstået på den måde, at hun prøver at være neutral og se sagerne fra alle synspunkter, og derefter samle bestyrelsen om en beslutning. En rolle en rektor fint tager på sig.
I sine to perioder ser Anna fine resultater for erhvervslivet i Tønder.
”Grundlæggende skal vi jo skabe mulighederne for vækst og dermed arbejdspladser. Om nogle af vores elever kan få de arbejdspladser efter uddannelse, det kan man jo kun håbe”

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.