Eventonsdag den 14. dec. 2022 Kl. 10:00, Tønder

Åbent Hus hos Tønder Erhvervsråd

Tønder Erhvervsråd åbner dørene i Digegrevens Hus, så du kan få et indblik i, hvad vi laver, og hvad vi kan hjælpe dig og din virksomhed med – vi får derudover besøg af eksterne rådgivere, konsulenter og erhvervsfolk, der vil holde oplæg, 1-1 rådgivning og netværkscaféer.

Åbent Hus hos Tønder Erhvervsråd

Vi er her for vores medlemmer og erhvervslivet i Tønder kommune. Derfor vil vi gerne invitere alle til Åbent Hus i Digegrevens Hus.

Det gør vi, så I, virksomhederne, kan få et bedre indblik i, hvem vi er, og hvad vi laver i Tønder Erhvervsråd.

For at det hele ikke skal handle om os, har vi inviteret en række af vores samarbejdspartnere og andre erhvervsfolk, der vil holde oplæg, 1-1 rådgivning og netværke i løbet af dagen.

Kommer du forbi kan du se frem til følgende:

Forretningsudvikling v. Erhvervshus Sydjylland (Kl. 10.00 og 12.30)

Kom og hør nærmere om puljemidler til små- og mellemstore virksomheder, og hvordan Erhvervshuset kan hjælpe og rådgive dig som virksomhed med forretningsudvikling og iværksætteri. Du vil hører nærmere om tilbud, som erhvervshuset har på hylderne

NextStep forløb: Info møde om sparring/ tilskud på 27.000 kr. til kompetenceudvikling (Kl. 11.00)

Har du et dansk CVR-nummer og er stiftet efter den 30.8 2016 og har vækstambitioner på mindst 500.000 kr. i omsætning indenfor max 2 år, så kan du søge om at få 27.000 kr. til kompetenceudvikling og 1:1 sparring.

Kom og vær med til en rundbordssamtale og hør nærmere fra deltagere, som allerede er i gang.

Arbejdskraft og uddannelsesindsats:  Uddannelse og efteruddannelses tilbud (Kl. 13.30)

Står din virksomhed, afdeling m.v. med en opgave, som kræver nye kompetencer. Eller er I en gruppe af ansatte, som har brug for en målrettet og fælles tilgang til en ny opgave. Så kan der skræddersys et målrettet uddannelsesforløb til netop din virksomhed.

Det kan fx være et kompetence- og ledelsesudvikling med jer, som har behov for et fælles kompetenceløft.

Der vil være muligheder for at høre nyt om efteruddannelser og om studerende, som gerne vil i praktik, gennemføre projekter eller måske ansættes i virksomheden.

Tjek dit salg: Erhvervssyd netværksmøde. Powerworkshop tjek dit salg og få salgsværktøjer med hjem (Kl. 14.30)

Powerworkshop: Tjek dit salg og find smutvejene til større salg

Ved du, hvad du skal gøre for at sælge mere?

Kom hele vejen rundt om dit salg. Du får:

  • Overblik over muligheder og umuligheder
  • Hvor hopper kæden af i salgsprocessen fra start til slut

Du får salgsværktøjer med hjem og bliver inspireret til bedre markedsføring og større salg.

Professionel bestyrelseskandidat (Kl. 13.00)

Udgangspunktet er, at eksisterende professionelle bestyrelseskandidater i Best. Syd mødes og udveksler erfaring. Kunne du tænke dig at arbejde med ledelsesrådgivning eller hjælp til ejerne i de små og mellemstore virksomheder? Så kom og mød andre bestyrelseskandidater i Best. Syd hos Tønder Erhvervsråd.

Værdien af en professionel bestyrelse eller advisory board (Kl. 14.30)

Rigtig mange ejerledere, direktioner og ledere står ofte meget alene med deres problemstillinger og beslutninger. Alt for alene. En professionel bestyrelse forstår denne problematik, og du får som leder en bestyrelsesformand og en bestyrelse, du kan læne dig op ad, dele opgaver med, dele bekymringer med og beslutte sammen med. Det er ejer alene, der kan beslutte, men mange beslutninger bliver altså lettere og bedre, når du har en betroet person, bestyrelse eller et advisory board at vende tingene med fra tid til anden.

Bestyrelse – og ikke forstyrrelse Det er vigtigt at få etableret og sammensat en bestyrelse eller advisory board, der forstår – og vil forstå – hvordan din virksomhed fungerer og agerer. En bestyrelse eller et advisory board skal være en fast sparring i både gode tider – og i mere udfordrende tider.

Er de rette folk i bestyrelsen, har du stor gavn af bestyrelsen eller et advisory board. Og det har du både behov for og krav på. Får man derimod ikke de rette folk ind i bestyrelse eller advisory board, kan den nærmest bibringe forstyrrelser frem for en hjælpende hånd.

Selvfølgelig skal man vænne sig til, at en bestyrelse eller et advisory board stiller spørgsmål og udfordrer ledelsen. Men på den gode måde. Den rette bestyrelse eller advisory board vil hurtigt forstå virksomhedens behov og handle ud fra dette.

Åbent i Fødevarehuset Vores Marsk (Hele dagen)

Der vil hele dagen være åbent i Fødevarehuset Vores Marsk, hvor du kan få fortællingen om indsatsen, tage en snak med nogle af de lokale fødevareproducenter og smage på de mange lokale produkter. Kig ind og velbekomme!  

1 til 1 vejledning og sparring for fødevarevirksomheder (Kl. 10.00, 12.00 og 15.00)

Få sparring på en businesscase, en ide til et nyt produkt eller serviceydelse og få kompetenceafdækket dit behov for at kunne bevæge forretningen fremad. Du kan samtidig få indblik i støtteprogrammer, som kan løfte og udvikling i din forretning. 

Netværks-café for fødevarevirksomheder (Kl. 11.00 og 14.00)

Mød en kollega som ligeledes har fødevarer som et omdrejningspunkt over en kop kaffe og få udvekslet tanker og ideer med hinanden. De uformelle og tilfældige sammentræf skaber ofte de gode dialoger og varige samarbejder. Kig forbi og snup en kop kaffe.  

Rådgivercafé (Hele dagen)

Rådgivercafe er et gratis og uforpligtende tilbud til nystartede- og små virksomheder (SMALLBusiness), der ønsker et rådgivningsmøde med en gruppe professionelle rådgivere. Du får som virksomhed bl.a. mulighed for at sparre om udfordringer og muligheder i din virksomhed eller søge svar på dine spørgsmål fra f.eks. en bankrådgiver, en revisor, en kommunikationsrådgiver eller en IT-konsulent. Afhængigt af tiden vil der også være mulighed for at tage en kort 1-1 sparring med en specifik rådgiver efterfølgende. Nedenfor kan du se, hvilke rådgivere du har mulighed for at tale med i løbet af dagen.

Medlemsservice (Hele dagen)

Medlemsservice er for dig som medlem – men hvad får du ud af et medlemskab hos Tønder Erhvervsråd? Få et overblik over aktuelle tilbud og tilskudsmuligheder, se vores kommende events og workshops og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Ejerskifte (Kl. 10.00)

Hvis man på et tidspunkt vil sælge sin virksomhed, er der nogle ting, man bør være opmærksom på – kom og få den første inspiration. Tønder Erhvervsråd hjælper dig gerne i gang med processen. Vi lytter til dine ønsker og tanker og hjælper med at finde en kompetent rådgiver til netop din virksomhed.

Sønderjyske Fodbold – mød de nye ejere og ledelse (Kl. 10.30)

Tilbage i sommers blev nyheden om, at SønderjyskE Fodbold er tilbage på danske hænder, annonceret. Der er nu gået nogle måneder, og det nye hold har sat en retning og er klar til at åbne dørene og fortælle om den nye retning. Så tag med og oplev hvad dagligdagen byder i en fodboldklub.

“Klubben var desværre snublende nær på en konkurs, hvilket havde været meget trist for alle vores lyseblå fans og sponsorer – og ikke mindst den medieeksponering, som fodbold giver vores region. Det er helt centralt at bevare en kulturinstitution som Sønderjyske Fodbold for vores landsdel, ikke mindst for at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft. Vi vil kort fortælle om hvorfor Sønderjyske Fodbold er kommet tilbage på sønderjyske hænder og hvad vi vil med klubben fremadrettet.” fortæller de nye ejere Søren Davidsen og Markus Kristoffer.

Kom med ind i maskinrummet hos en fodboldklub. Hvordan ser dagligdagen ud? Hvad er et transfervindue? Og hvad kræver det at levere et fodboldprodukt, som vores fans og sponsorere er glade for.

Tøv ikke med at tilmelde dig en interessant morgen med sport, ledelse og netværk.

TMT Håndbold (Kl. 11.30)

TM Tønder er en delvis professionel håndboldklub med lønnede spillere samt administration. Men TM Tønder Håndbold er også meget andet, og via vores 96 frivillige medarbejdere samt klubbens sponsorer har vi gang i mange andre ting, som du måske ikke har hørt om før.

Få inspiration og redskaber til eksport (Kl. 13.00)

Vi får besøg fra Jesper V. Hansen fra European Enterprise, som vil fortælle om deres services til danske virksomheder med bl.a. at finde og matche tyske samarbejdspartnere. Desuden kommer Jens Jacob John Hjorth og fortæller om Erhvervshus Sydjyllands ydelser og vejledning omkring eksport, samt hvilke tilskudsmuligheder der aktuelt ligger som f.eks. SMV:Eksport m.fl. Endeligt kommer erhvervsdirektøren fra Erhvervsrådet i Nordfriesland og fortæller om vores grænseoverskridende erhvervssamarbejde og vores dansk-tyske EU projekter sammen med Niels Warming fra Tønder Erhvervsråd.

Tænk mere cirkulært og udvikl nye forretningsmodeller (Kl. 14.00)

Tønder Erhvervsråd fortæller om husets aktiviteter og hjælp, støtte- og tilskudsmidler til virksomheders bæredygtige udvikling samt udvikling af nye cirkulære forretningsmodeller.

Mød rådgivere, konsulenter og samarbejdspartnere med eksport-interesse – Crossborder Business Network (Kl. 11.00)

Projekt- og netværkspartnere i det afsluttede dansk-tyske EU projekt Fit4Jobs samt de nye samarbejdspartnere i det nye Work in DE/DK projekt mødes for at snakke om ønsker til kommende erhvervssamarbejde over grænsen samt hvad de hver især har arbejdet med og haft succes med ift. eksport og samarbejde over grænsen. Alle er velkommen til at deltage.

Praktisk

Vi har et spækket program og for at få det bedste overblik over aktiviteterne, kan du hente hele programmet her.

Der bliver serveret frokost kl. 12-13 og kage kl. 14-15 – for at vi kan have mad nok, beder vi jer om at tilmelde jer via linket:

Tid og sted

  • Vestergade 9, 6270 Tønder
  • onsdag den 14. dec. 2022 Kl. 10:00

Åbent Hus hos Tønder Erhvervsråd

Vestergade 9, 6270 Tønder

Tilmeld Åbent Hus hos Tønder Erhvervsråd

  • Vestergade 9, 6270 Tønder
  • onsdag den 14. dec. 2022 Kl. 10:00

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.