NyhedOpdateret: 11. december 2020

Erhvervsupdate fra direktøren: Uge 49

Kære virksomhed og andre med interesse i erhvervslivet i Tønder Kommune

Erhvervsupdate fra direktøren: Uge 49

Tønder rykker markant frem i erhvervsvenlighed. Den årlige Erhvervsklima analyse fra DI viser, at Tønder er rykket 15 pladser frem til en 49. plads. Særligt på fire væsentlige kategorier går Tønder nu frem. Især på Arbejdskraft, Uddannelse og Kommunal Sagsbehandling ses forskydninger i positiv retning.

Tillykke til os alle, der har skabt fremgang for første gang siden 2015!

På grund af COVID-19 har Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd arbejdet hårdt på at synliggøre og hjælpe det lokale erhvervsliv det sidste års tid. Netop for at afbøde virkningerne af pandemien, så det er jo rart, at der nu er kommet et godt resultat.

Når vi ser på kategorien Arbejdskraft og Uddannelse, har vi gennem en årerække arbejdet på at skabe flere og bedre samarbejdsflader mellem erhvervsliv og folkeskole. Det har afstedkommet portalen Ungijob, hvor unges behov for erhvervsjob og praktikpladser matches med virksomhedernes ønsker. Se mere om portalen og dine muligheder som virksomhed på www.unigijob.dk. Nu skal der sættes ind på at tiltrække de unge med en videregående uddannelse, hvor Tønder Erhvervsråd planlægger at sætte markant ind i år 2021. Den sidste del af kategorien Arbejdskraft omhandler samarbejdet med Tønder Kommunes Jobcenter, hvor der også er markante forbedringer at spore. Lad os fastholde det.

I kategorien Kommunal Sagsbehandling er der markant fremgang. Når det drejer sig om miljøsager, byggesager og sygedagpenge har det også i coronatiden været vigtigt for dels at møde virksomhederne, hvor de er, men også at holde gang i håndværksfagenes beskæftigelse.

Der skal stadig arbejdes med de fysiske rammer og Tønder Kommunes image. Tønder Erhvervsråd er i dialog med Tønder Kommune om en ekstra indsats for at udlægge, udvikle og sælge erhvervsjord i Tønder Kommune.

Den årlige Erhvervsklima analyse fra DI kan fungere som en benchmarking af, hvor godt Tønder Kommune håndterer samarbejdet, dialogen og omgangen med det lokale erhvervsliv. Selvfølgelig med fokus på de større industrivirksomheder, der typisk er medlemmer af Dansk Industri (DI). Det er en nulsumsanalyse, hvor det hele tiden drejer sig om at blive placeret i forhold til de øvrige 98 kommuner i Danmark.

Fremadrettet bliver opgaven at holde momentum og rykke længere frem i analysen.

Med venlig hilsen

Peter Engel-Andreasen 
Erhvervsdirektør i Tønder Erhvervsråd

Har du spørgsmål?

Skriv eller ring til os.

Peter Engel-Andreasen

Peter Engel-Andreasen

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.