NyhedSkrevet: 5. januar 2023

Virksomhedsprogrammet forlænges og udvides med nye muligheder for virksomhederne

Tusinder af virksomheder har allerede fået hjælp til grøn omstilling og digitalisering i Virksomhedsprogrammet, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsatte sidste år. Nu får yderligere 2.650 virksomheder muligheden for at få tilskud til rådgivning, investeringer og kompetenceudvikling inden for grøn omstilling, digitalisering, professionalisering og eksport.

Virksomhedsprogrammet forlænges og udvides med nye muligheder for virksomhederne

Med knap 7.000 ansøgninger er Virksomhedsprogrammet – drevet af landets erhvervshuse – på et år blevet en signaturindsats for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses arbejde for mere grøn og digital omstilling i virksomhederne.

Derfor forlænger bestyrelsen nu programmet frem til 2025 med 350 mio. kr. Programmet, der hidtil har bestået af fire spor – SMV:Digital, SMV:Grøn, SMV:Eksport og SMV:Vækstpilot – udvides med SMV:Professionalisering, som har fokus på ledelse, organisation, strategi og hjælp til ejer- og generationsskifte.

Virksomhedsprogrammet er bygget på et enkelt koncept og rummer mange muligheder for virksomhederne: Langt de fleste får efter ansøgning en voucher til rådgivning og kompetenceudvikling eller støtte til investeringer. De kan også tilmelde sig en af de mange workshops i Virksomhedsprogrammet og deltage i ejerledernetværk i SMV:Professionalisering.

Efterspørgslen mærkes blandt andet i SMV:Grøn, som siden 2021 har været en del af Virksomhedsprogrammet. På knap et år har ca. 1.700 virksomheder ansøgt om tilskud til rådgivning, kompetenceudvikling og inve-steringer inden for grøn og cirkulær omstilling.

Virksomhedsprogrammet har vist sig at ramme virksomhedernes behov bredt. For mange virksomheder har deltagelse i Virksomhedsprogrammet været det ekstra skub, der skulle til for at komme i gang med eller videre i blandt andet den grønne omstilling, som vi forventer skal drive en del af væksten i fremtiden. siger Christian Motzfeldt, formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Læs mere om videreførelsen af virksomhedsprogrammet og fakta omkring de forskellige spor her

Har du spørgsmål?

Skriv eller ring til os.

Peter Engel-Andreasen

Peter Engel-Andreasen

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.