NyhedSkrevet: 4. maj 2021

Emil og Adam skriver speciale om barrierer der fraholder ledige borgere i Tønder kommune i at søge job i Tyskland

Hvilke barrierer fraholder ledige borgere i Tønder kommune i at søge job i Tyskland?
Det er Emil og Adam i gang med at undersøge og skrive om i forbindelse med deres speciale. Dette gør de i samarbejde med Tønder kommunes arbejdsmarkedsudvalg.
Emil og Adam skriver speciale om barrierer der fraholder ledige borgere i Tønder kommune i at søge job i Tyskland

“Jeg skriver mit speciale med min medstuderende Adam i samarbejde med Tønder Kommunes arbejdsmarkedsudvalg, hvor vi undersøger barrierer, der fraholder ledige borgere i kommunen i at søge job i Tyskland. Samarbejdet har været lærerigt, idet vi har arbejdet med en reel problemstilling fra erhvervslivet, som man måske ikke umiddelbart oplever i ”traditionelle” studieopgaver. Under skriveperioden har
jeg også tænkt over eventuelle arbejdsfelter fremadrettet. Qua jeg tidligere har boet i udlandet samtidig med, at mit studie har en international retning, vil jeg gerne arbejde på en international arbejdsplads i fremtiden. Det kunne eksempelvis være i eksportbranchen, men jeg finder også vores specialeområde omkring grænsemobilitet, hvor et arbejde i en grænseorganisation e.l. kunne være en mulighed.” – Emil Meyer Jensen, Cand. Merc. Int. – Syddansk Universitet Sønderborg

“Jeg har skrevet sammen med min medstuderende Emil og Tønder Kommunes arbejdsmarkedsudvalg vores kandidatspeciale hos Syddansk Universitet i Sønderborg. På baggrund af Kommunens ønske har vi prøvet at finde ud af hvilke myter, og barrierer der hindrer ledige borger bosat i Tønder Kommune at lede efter arbejde i Tyskland. Gennem specialet har jeg lært at arbejde med konkrete problemstillinger fra erhvervslivet, og dette afspejler dermed også det, jeg gerne vil gøre senere. Jeg vil gerne arbejde med strategisk planlægning og hjælpe organisationer og institutter i at optimere bl.a. arbejdsprocesser.” – Adam Butter, Cand. Merc. Int. – Syddansk Universitet Sønderborg

Samarbejdet har gjort, at de to studerende har arbejdet med en reel og konkret problemstilling fra erhvervslivet, hvilket har givet dem mere erfaring og viden inden for det internationale og grænseoverskridende arbejdsområde.

 

Har du spørgsmål?

Skriv eller ring til os.

Amit Mozumdar

Amit Mozumdar

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.