NyhedSkrevet: 1. september 2021

Datamatikeruddannelse på vej til Tønder

Et nyt og spændende uddannelsestilbud er på vej til Tønder. Erhvervsakademi Sydvest håber allerede i 2022 at åbne uddannelsen som datamatiker. Borgmester Henrik Frandsen ser uddannelsen som et vigtigt skridt både i forhold til tiltrækning og fastholdelse af unge og for virksomhederne i Tønder Kommunes mulighed for at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Datamatikeruddannelse på vej til Tønder

Uddannede datamatikere har længe været eftertragtede ude i erhvervslivet, og mange har oplevet udfordringer i forhold til rekrutteringen. Derfor er det godt nyt for alle i Tønder Kommune, at der nu er lavet en aftale med Erhvervsakademi Sydvest (EASV) om, at Tønder kan blive den tredje by i Sydvestjylland, efter Esbjerg og Sønderborg, der tilbyder uddannelsen til datamatiker.

Borgmester Henrik Frandsen er begejstret over udsigten til at få en ny uddannelse til kommunen, og sender samtidig stor ros til EASV og de ansvarlige i Tønder Kommune.

“Samarbejdet mellem Tønder Kommune og EASV har været helt fantastisk, og begge parter arbejder hårdt og konstruktivt for at få det her til at lykkes. At kunne uddanne datamatikere her i kommunen får stor betydning for vores bestræbelser på, at fastholde unge i Tønder Kommune og samtidig kunne tilbyde erhvervslivet den arbejdskraft der efterspørges”, fortæller Henrik Frandsen.

Uddannelsen til datamatiker er en 2,5 års videregående uddannelse, som er opdelt i obligatoriske fag, valgfag, praktik og en afsluttende eksamensopgave.

En uddannet datamatiker har ifølge EASV en bred viden inden for systemudvikling og, systemkonstruktion og arbejder typisk med udvikling, implementering og drift af it-systemer i virksomheder.

Datamatikeruddannelsen kvalificerer de studerende til en bred vifte af stillinger i IT-firmaer og andre firmaers IT-afdelinger, hvor de fx arbejder som IT-konsulent, softwareudvikler eller programmør.
På Erhvervsakademi Sydvest glæder man sig til at komme i gang med at etablere sig i Tønder, og forventningerne er på forhånd store, inden man forhåbentlig går i gang i 2022.

“Vi glæder os til at kunne komme i gang i Tønder, og vi håber selvfølgelig på, at der vil være stor interesse for uddannelsen. Vores erfaring er, at de studerende er rigtig glade for uddannelsen, og at virksomhederne også er glade for de færdiguddannede datamatikere, som de ansætter”, fortæller Henrik Larsen, der er rektor for Erhvervsakademi Sydvest.

Hos aluminium- og energiselskabet Hydro i Tønder er man ikke i tvivl om, at det er glædeligt, at en ny uddannelse snart kommer til Tønder.

“At kunne rekruttere kvalificeret arbejdskraft inden for IT-området her i vores nærområde er rigtig positivt. Vi byder den nye uddannelse velkommen til Tønder – det er godt for Hydro og andre virksomheder, og det er godt for hele kommunen”, fortæller Karin Søndergaard, der er HR Direktør i Hydro Precision Tubing.

Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd er lige nu i dialog med det lokale erhvervsliv for at udarbejde den endelige behovsanalyse.

EASV forventer at optage 16-18 studerende til uddannelsen i Tønder, som formentlig bliver placeret på Campus Tønder. Man kan læse mere om uddannelsen på www.easv.dk/da/uddannelser/datamatiker/

Kontaktinformation

Henrik Frandsen, borgmester, Tønder Kommune: Tlf.: 2124 4089
Henrik Larsen, rektor, Erhvervsakademi Sydvest: Tlf.: 4177 5700

 

Denne historie er bragt som pressemeddelelse fra Tønder Kommune

Har du spørgsmål?

Skriv eller ring til os.

Amit Mozumdar

Amit Mozumdar

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.