NyhedOpdateret: 17. februar 2021

Citychef i Tønder Kommune, Stephan Scheelke, Tønder Handelsstandsforening

Aktiviteter som Danmarks Østersfestival tiltrækker en hel masse mennesker. Turistchefen kalder dem turister, jeg kalder dem kunder, og de er gode gæster i Tønder Kommune.

Citychef i Tønder Kommune, Stephan Scheelke, Tønder Handelsstandsforening

Danmarks Østersfestival handler ikke alene om en festival fire dage i oktober. Festivalen skaber omtale og aktivitet året rundt og tiltrækker et købestærkt publikum. Det kunne vi mærke i sommeren 2020, hvor vi overvejende havde danske gæster, og mange af dem var gastro-turister. Tidligere tjente vi gode penge på tyske turister, men efter Murens fald svandt deres købekraft, og nu skal vi finde nye markeder.

Østersfestivalens gæster overnatter på vores hoteller, bed & breakfast og i ferieboliger, og de handler i vores butikker, hvilket skaber øget omsætning hos lokale tømrere, murere, vvs’er og elektrikere. Turisme er noget af det, vi lever godt af og kan komme til at leve endnu bedre af. I år venter Danmarks Østersfestival 5.000 gæster, og jeg forudser, at antallet stiger de kommende år med voksende omsætning i kommunen til følge.

Jeg er vokset op i Tønder Kommune og kan huske, at vi rystede lidt på hovedet af Tønder Festivalen, da jeg var barn. Det samme gør nogen måske med Danmarks Østersfestival i dag. Vi lokale ved jo godt, at der ligger en masse østers i Vadehavet, men vi har måske endnu ikke set det fulde potentiale i dem. Jeg tror, at østers-turisme kan komme op i en endnu større skala end sort sol.

Læs mere om Østersfestivallen her.

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.