Cases

Udvikling skabes af mennesker

Mange forbinder landdistrikterne med afvikling og steder, hvor der ikke sker noget. Dette udsagn modbeviser Merethe Juul til fulde. Hjemmet på Gammelbyvej er omdrejningspunkt for udvikling. Her drives Gammelby B&B og Café Gammelby samt seneste initiativ, Gammelby Camper, en autocamper, som Merethe og hendes mand Bent lejer ud til folk, der vil en tur ud i det blå.

Udvikling skabes af mennesker

Når man triller ind i indkørslen til ejendommen på Gammelbyvej kan man allerede mærke, at det er et sted, hvor der sker noget. Man bliver mødt af den smukkeste hvide gård, omkranset af store flotte træer, og når man træder ud af bilen mødes man af husets 2 firbenede beboere, der pænt hilser velkommen. Her er også Merethe med et stort smil på læben, så man øjeblikkeligt føler sig velkommen. Man mærker med det samme, at det er et sted med gang i.
Merethe arbejder deltid for LAG Sønderborg-Aabenraa og LAG Vejen-Billund, så udvikling af landdistrikterne og udvikling generelt ligger Merethes hjerte meget nært og har gjort det siden, at hun flyttede til Vodder Sogn tilbage i 1996. Hendes mand, Bent, har også mange jern i ilden, og de har begge lagt megen tid og kræfter i tilblivelsen af både Cafe Gammelby og Gammelby B&B.

Vi er kommet rigtig godt i gang med vores Bed & Breakfast, men også vores café bliver flittigt brugt. Man kan både leje den som privat person eller som virksomhed. Der har været afholdt en del kurser og arrangementer, og det er skønt, når der er liv i huset, udtaler Merethe Juul.

Gammelby B&B består lige nu af et lille annex med plads til 4 personer med eget tekøkken, toilet og bad, og det har været rigtig godt besat sommeren over. Merethe og Bent har tilbudt overnattende gæster, at de kan gøre brug af konceptet ”spis med en lokal”. Her spiser gæsterne med Merethe og Bent, der laver en lækker middag og virkelig udviser det gode værtsskab. Her bliver fortalt historier hen over middagsbordet og tit går snakken på, hvad der er af spændende ting at opleve under gæsternes ophold.

Vi oplever en stor interesse for, hvad egnen har at byde på, og der findes vel ikke en bedre guide end en, der selv er bosiddende i kommunen. Jeg taler flydende engelsk, tysk og fransk, og det er helt sikkert en fordel for os i forhold til de gæster, som besøger os, og som vi kan tiltrække fremadrettet, lyder det fra Merethe.

Kurser med udviklingsfokus og spændende nye musikalske tiltag 

Der har været afholdt flere kurser og foredrag i caféen, blandt andet et kursus omkring fundraising, hvilket Merethe som udviklingskonsulent og fundraiser via sin virksomhed Landdistriktshuset har stor og bred erfaring i.

Det er vigtigt, at ansøgere er klædt godt på i forhold til at skrive en god ansøgning. Der er altid større chance for at skille sig ud fra mængden og vide, hvordan man får en vis højde og kvalitet i sin ansøgning, siger Merethe Juul og fortsætter;

Jeg er allerede ved at se på, hvornår vi igen skal have et fundraising kursus stablet på benene, og her håber jeg naturligvis på en god tilslutning. Det er oftest et spørgsmål om timing, at man lige rammer den rigtige på det rigtige tidspunkt – altså når behovet opstår. Men det er faktisk afgørende, at man måske har en grundlæggende viden omkring, hvad der kan og ikke kan søges midler til.

I caféen var man før coronakrisen så småt startet op med afholdelse af ”Mad og Musik aftener”, men det satte COVID-19 desværre en stopper for. Nu er man ved at starte op igen, og den 4. september danner Cafe Gammelby rammen om en ”Mad og Musik aften” med Julia Port, som har rødder i Gammelby, og som synger sange til og fra hjertet.

Det er en helt anden og mere intim musikoplevelse end at gå til en almindelig koncert. Det er helt sikkert et koncept, der er kommet for at blive. Vi starter arrangementet med en tapas anretning med produkter fra lokale producenter og senere kaffe med lidt til den søde tand. I starten af november danner caféen også rammen om en musik og debataften, hvilket vi også glæder os til.

Drømmene stopper ikke her

I foråret erhvervede Merethe og Bent sig en autocamper, der bruges til udlejning. De har ovenikøbet også købt 2 cykler, der kan lejes sammen med autocamperen til en ganske favorabel pris. Men projekterne og udviklingen på Gammelbyvej stopper ikke her;

Vi oplever, at vores gæster er rigtig tilfredse med vores faciliteter og omgivelser, men vi vil rigtig gerne udvikle endnu mere på dem. Vi drømmer lidt om udvidelse af overnatningsfaciliteterne, og mod vest bliver der lavet en terrasse til cafégæsterne. Begge dele forventer vi at have parat til foråret 2021. Gammelbyvej 2 bliver også en del af Pintrip konceptet fra 2021. Vi har også mange andre idéer – men lige nu har vi vist nok projekter at se til, så det må blive på et andet tidspunkt, slutter Merethe med et lille smil på læben.

Se mere på facebooksiderne:

Gammelby B&B

  • Ejer: Merethe Juul

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.