NyhedSkrevet: 20. juni 2024

Bæredygtig forretningsudvikling, Sustainability Waste

I gennem mange år har organisationerne arbejdet med at effektivisere. Få mere ud af den samme indsats. Arbejde smartere, fjerne spild og ikke-værdiskabende aktiviteter og reducere afvigelserne. Dette for at øge det værdiskabende for kunderne, medarbejderne og ejerne
Bæredygtig forretningsudviklingshjulet® C-Value®

Det er ikke en Just do it opgave

I effektiviseringsrejsen findes der ikke et kvik fiks. Organisationerne har forsøgt at købe nye maskiner, bygge til, købe en konkurrent, udvide lagrene, implementere nyt ERP system og købe dyre konsulenter. Det virker måske kortvarigt, hvis der inden er blevet analyseret på flow, flaskehalse, takttider etc. Den største gevinst ligger i, at skabe en kultur af løbende forbedringer og få en #agil og effektiv organisation. Det kræver ejerskab og involvering af alle medarbejdere.

Det samme er gældende for #ESG – #bæredygtighedsforretningsudvikling. Vi kan “bare” sætte 1 eller flere medarbejdere til at “klare den”. Opsamle data, beregnet udledningen og præsenterer det i en rapport. Det er bare en gentagelse af hvordan vi startede rejsen med kvalitetsafdelingerne eller #LEAN/#Six sigma i mange organisationer. Her blev ejerskab og engagementet hos kvalitetschefen/Lean manageren. I stedet for at få træning, udbredt og involveret alle medarbejdere i kvalitetsarbejdet og effektivisering.

Alle kommer til at lave ESG rapportering

Nu er et af de hotteste emner nu er ESG-rapportering. Mange er på efteruddannelse på skolerne rundt omkring. Flere er med i netværk og deler deres erfaringer. Som områderne/begreberne kvalitet og effektivisering er #ESG og #bæredygtighed, noget som gælder og involverer alle medarbejdere.

Hvis målet i en organisation kun er, at få lavet ESG-rapportering eller klimaregnskabet, vil det blive alt for dyr en omkostning i forhold til indsatsen. Mange mindre #SMV’er vil blive (og er) udfordret på, at skulle finde økonomien til 1-2 fuldtidsmedarbejdere omkring rapportering. Det findes heldigvis støtteordninger fra #erhvervshusene– men det for at komme i gang, noget andet er at fastholde det.

Den virkelige hemmelighed og gevinst for alle (samfundet, organisationen, økonomien, kunderne og medarbejderne), ligger i at få involveret alle. Det lige fra marketing (storytelling); til salg (kendskab til hvad EU-direktivet er for en størrelse); RD – PTA (udvikling af produkterne; Indkøb (forstå #SCM og gør den bæredygtig) og alle timelønnede og funktionærer (hvordan kan de reducerer i dagligdagen).

Hvorfor løbende forbedringer af #klimaindsatsen?

Grunden til at det hedder løbende forbedringer og at #Toyota døbte det Thinking People System er, at det er alle de små mange løbende forbedringer som betyder allermest.

Når vi kobler #effektivisering til bæredygtighed, så er det fordi at færre fejl, mindre forbrug, færre ommer, færre afvigelser, mindre affald, bedre udnyttelse, flere kompetencer, bedre trivsel, mere sikkerhed, sundere omgivelser, hænger sammen.

For de som har viden om Lean, er #Ohno’s (tidligere chefingeniøren fra Toyota) 7 spildtyper genkendelig. Der bliver ofte tilføjet 1-2 spildtyper mere. Den indsats vores medarbejdere bruger til at definere spildtyperne, kommer igen i, at skabe en nøgle (Lean værktøj) til at reducere og fjerne spildet. Yderste effektiv.

Ohnos spildtyper + 1 ekstra Human

Hvordan kan jeres medarbejdere blive aktiveret i den bæredygtigerejse?

For at jeres medarbejdere kan hjælpe med at reducere og forbedre indsatsen omkring bæredygtighed, er de nødt til at have viden om hvad de skal kigge efter. Derfor at vi i C-Value® udviklet bæredygtige spildtyper, som alle medarbejdere kan trænes i og hjælpe med at reducere eller fjerne helt. Vi kalder det #Sustainability Waste®

Bæredygtige spildtyper – Sustainability Waste®

Når medarbejderne opnår viden om spild, #SustainabilityWaste®, bliver de bevidste om hvad der foregår lige for øjnene af dem. De medarbejdere jeg møder vil rigtig gerne involveres, men ved ikke hvad eller hvordan de kan hjælpe.

Kompetencerne

Lean værktøjskassen omkring systematisk problemløsning samt Sustainability Waste® giver medarbejderne mulighederne for at gøre en forskel i dagligdagen.

For organisationerne vil det kræve en mindre investering i kompetence træning og at arbejde med forretningsledelse som skaber #Følgeskab. (Skriv – ring og hør nærmere)

Samlet vil det skabe en bæredygtig kulturtransformation. Dette til gavn for tiltrækning af #fremtidensmedarbejdere, værdi til kunderne, tilfredse interessenter, forbedret samfund, øget #trivsel hos medarbejdere, forbedret økonomi og sikring af fremtidens generationer.

Stort potentiale på den korte bane

Har I endnu ikke involveret jeres medarbejdere og dermed begyndt rejsen mod en løbende bæredygtig-effektiviseringskultur, som skaber forbedringer. Ja så er potentialet stort på den korte bane. Jeg kommer gerne og hjælper jer.

Håber at have inspireret dig.

Kontakt mig for mere information og viden.

Torben Kjær Madsen, C-Value®
Mobil 50896000, [email protected]

2 uger siden
Bæredygtig forretningsudvikling, Sustainability Waste

Matti Tæppekantning får hjælp fra studerende til at upcycle tonsvis af tæpperester

Samarbejdet er en del af et dansk-tysk Interreg 6A-projekt, ARTEMIS, der bygger bro mellem universitetsviden og erhvervslivets daglige udfordringer....Læs mere
2 uger siden
Bæredygtig forretningsudvikling, Sustainability Waste

Offentlig høring omkring “revideret udbuds- og indkøbspolitik” fra Tønder Kommune

Kommunalbestyrelsen har besluttet at bringe udkastet til en ny udbuds- og indkøbspolitik til offentlig høring og give borgere, virksomheder,...Læs mere
3 uger siden
Bæredygtig forretningsudvikling, Sustainability Waste

Video: Rundtur hos Norlyk Distillery

Læs mere

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.

Tilmeld nyhedsbrev