NyhedSkrevet: 10. september 2021

600 mio. kr. til SMV’erne gives fri nu

SMV:Eksport er det første af fire tilskudsprogrammer for SMV’er, som i løbet af de kommende uger skydes af sted under samlebetegnelsen ’Virksomhedsprogrammet’.

600 mio. kr. til SMV’erne gives fri nu

600 mio. kroner fra den europæiske genstartspulje REACT-EU stilles over de kommende uger til rådighed for danske små og mellemstore virksomheder under navnet ’Virksomhedsprogrammet’.

Først på affyringsrampen er SMV:Eksport med tilskud til medarbejdere, der fører eksportplanerne ud i livet hos SMV’erne.

Virksomheder, der har en eksportstrategi, som endnu ikke er blevet ført ud i livet, kan bruge tilskuddet fra SMV:Eksport til at få flere hænder i gang med at omsætte plan til handling.

Der er åbent for ansøgninger fra tirsdag d. 7. september kl. 18 og fire uger frem til den 5. oktober.

Virksomhederne kan vælge imellem to tilbud i SMV:Eksport: Ét der giver tilskud til egne ansatte og ét, der giver tilskud til en ny ansat i udlandet efter EOR-modellen (Employer Of Record) – det vil sige en medarbejder, som er ansat på lokale vilkår gennem en tredjepart. Dermed kan virksomheden have en fremskudt medarbejder på dit eksportmarked uden at være nødt til at etablere et datterselskab i det pågældende land.

Tilskuddet til ansatte i egen virksomhed er på op til 100.000 kr., mens der gives op til 250.000 kr. til EOR-ansatte i udlandet. Virksomheden skal dokumentere en egenbetaling på et beløb, der svarer til tilskuddet.
Udover SMV:Eksport indeholder Virksomhedsprogrammet tre andre spor: SMV:Vækstpilot, SMV:Digital og SMV:Grøn.

Læs mere, og find ansøgningsmodulet til SMV:Eksport på www.Virksomhedsprogrammet.dk

Artiklen er hentet fra Erhvervshus Sydjylland: https://ehsyd.dk/ 

Har du spørgsmål?

Skriv eller ring til os.

Palle Graversgaard

Palle Graversgaard

Tilmeld dig erhvervsnews

Få vores aktuelle tilbud, informationer og erhvervsrelaterede nyheder fra dit lokale erhvervsliv, når du tilmelder dig ERHVERVSNEWS.